X

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice şi-a dat demisia

Asistentul secretarului de stat al SUA însărcinat cu afacerile europene şi eurasiatice, Wess Mitchell, şi-a dat demisia, relatează marţi agenţia Reuters, care a consultat scrisoarea sa de demisie, potrivit agerpres.

În scrisoarea datată cu 4 ianuarie Wess Mitchell menţionează că a realizat ceea ce şi-a propus pentru acest post şi că doreşte să petreacă mai mult timp cu tânăra sa familie. El mai scrie că a contribuit la conturarea strategiei pentru Europa a actualei administraţii de la Washington şi la reorganizarea personalului din cadrul sectorului pentru Europa din Departamentul de Stat.

Citește și : Mike Pence le transmite un mesaj de sprijin venezuelenilor care se i opun lui Maduro

”Sunt mândru de ceea ce am realizat pentru crearea şi iniţierea implementării Strategiei Integrate pentru Europa în vederea susţinerii Strategiei de Securitate Naţională şi a Strategiei de Apărare Naţională”, subliniază Wess Mitchell în scrisoarea sa de demisie. ”Accentul ca aceste strategii să se bazeze pe nevoia de a pregăti ţara noastră şi naţiunile occidentale pentru competiţia intensă cu marile puteri rivale este deopotrivă necesară urgent şi aşteptată de mult timp”, explică el.

Demisia survine într-o perioadă de tensiuni cu unii dintre aliaţii europeni ai SUA ca urmare a deciziilor preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iranul, din acordul global privind schimbările climatice şi de retragere a trupelor americane din Siria, menţionează Reuters, adăugând că nu sunt semne evidente că Mitchell ar fi demisionat pentru a protesta împotriva politicilor promovate de administraţia Trump.

Citește și : Preşedintele columbian cere guvernului cubanez să-i extrădeze pe membrii gherilei ELN

Secretarul american de stat Mike Pompeo a scris într-o postare pe Twitter că Wess Mitchell a avut ”o activitate extraordinară ca asistent al secretarului de stat”. ”I-am apreciat sfaturile şi înţelepciunea în timp ce a condus echipa noastră pentru Europa în această administraţie. Îi urez lui şi soţiei sale, Elizabeth, care este de asemenea un funcţionar public dedicat, multă fericire alături de cei doi copii”, a adăugat Pompeo în mesajul său.

Potrivit AFP, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino, a postat şi el pe Twitter un mesaj în care precizează că demisia lui Mitchell este efectivă începând din data de 15 februarie.

Tags: Departamentul de statDonald TrumpeuropasiriaSUAwashingtonWess Mitchell
Categorii: Știrile zilei