Asociaţia “Ateii din Serbia” solicită autorităților de la Belgrad introducerea unui “impozit pentru biserică”

Publicat:

Asociaţia “Ateii din Serbia” a solicitat autorităţilor de la Belgrad introducerea unui aşa-numit “impozit pentru biserică” şi impunerea sa tuturor comunităţilor religioase din ţară, informează vineri agenţia Mia, potrivit agerpres.

Taxa ar urma să fie folosită pentru finanţarea bisericilor, în loc ca acestea să primească bani de la bugetul de stat, aşa cum se întâmplă în prezent.


Citește și : Egipt: Jurnalistul Waël Abbas, plasat în arest preventiv pentru 15 zile

Potrivit datelor de pe site-ul acestei asociaţii, statul alocă circa 7 milioane de euro pe an doar Bisericii Ortodoxe Sârbe (BOS).

În acest context, asociaţia propune preluarea modelului existent în Germania, unde membrilor unei comunităţi religioase li se aplică un “impozit pentru biserică”(Kirchensteuer).

Contribuabilii din Germania, indiferent dacă sunt romano-catolici, protestanţi sau membri ai altor confesiuni, plătesc o sumă echivalentă cu 8-9% din impozitul anual pe venit bisericii sau altei comunităţi din care fac parte.

Potrivit propunerii, în Serbia, impozitul pentru biserică ar urma să fie impus tuturor contribuabililor care se descriu drept religioşi şi ar reprezenta tot 8% din impozitul anual pe venit.

Citește și : Zborul MH17: Uniunea Europeană şi NATO invită Rusia ‘să-şi recunoască responsabilitatea’

Conform estimărilor asociaţiei, în acest mod BOS ar trebui să primească o finanţare anuală de 760 de milioane de euro de la cetăţenii sârbi care se declară religioşi. Cu toate acestea, continuă ea, în cazul în care taxa ar fi introdusă, “va deveni clar ca BOS nu are nici măcar 5.000 de credincioşi”, ceea ce ar explica de ce biserica nu ar fi de acord cu propunerea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.