X

ASP a simplificat cererile pentru obţinerea pașapoartelor

ASP a simplificat cererile pentru perfectarea pașapoartelor

Agenţia Servicii Publice (ASP) a anunţat astăzi că procedura de solicitare a paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova a fost simplificată „considerabil”, urmare a modificărilor operate anterior în mai multe acte normative.

Citeşte şi: Analist politic român: Bătălia pentru Chișinău e cu bătaie mult mai lungă – Stiripesurse.md

Astfel, potrivit prevederilor, la depunerea cererii pentru perfectarea unui pașaport nu este obligatorie prezentarea documentelor de stare civilă, inclusiv și în cazul eliberării pașaportului pentru copil, dacă nu au intervenit schimbări în starea civilă şi în datele cu caracter personal ale părinţilor sau în datele cu caracter personal ale copilului sau dacă informaţia despre schimbările intervenite în starea civilă şi în datele cu caracter personal, despre actele și/sau documentele de stare civilă respective este actualizată în Registrul de stat al populaţiei, transmite Știri.md.

ASP a simplificat cererile pentru perfectarea pașapoartelor

Nu este obligatorie prezentarea buletinului de identitate pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani cu condiția că buletinul de identitate nu a fost pierdut, furat sau deteriorat şi este valabil.

În perioada estivală, Agenția Servicii Publice atestă o creștere semnificativă a numărului cererilor de eliberare a pașaportului.

„Pentru a nu pierde timpul, stând în rând la ghișee, Vă îndemnăm să vă programați în prealabil vizita la subdiviziunile teritoriale ale ASP”, se menționează în anunțul ASP.

Totodată, ASP reamintește că la momentul depunerii cererii pentru perfectarea pașaportului, puteți solicita ca acesta să vă fie livrat la domiciliul.

 

Tags: Agenţia Servicii Publice (ASP)pasapoarte
Categorii: SocialȘtirile zilei