X

ASP extinde serviciul de eliberare a semnăturilor electronice calificate

ASP extinde serviciul de eliberare a semnăturilor electronice calificate

Proiectul pilot de eliberare a semnăturilor electronice calificate în cadrul centrelor multifuncționale a fost extins încă în trei localități: Bălți, Cahul și Basarabeasca. Potrivit Agenției Servicii Publice, în regim de pilotare, în perioada 15 iulie – 16 septembrie, serviciul este prestat doar persoanelor fizice. Pe parcurs, acesta va fi extins în toate centrele multifuncționale din țară, scrie radiomoldova.md.

ASP notează că, având o semnătură electronică calificată, cetățenii pot semna documente electronice, care au aceeași valoare juridică cu semnătură olografă.

Totodată, semnătura electronică calificată oferă posibilitatea de a utiliza aplicația mobilă EVO (evo.gov.md), accesa la distanță informații utile din Cabinetul personal al cetățeanului (mcabinet.gov.md) și obține diverse servicii digitale din Portalul serviciilor publice (servicii.gov.md).

Citește și: CEC îi dă undă verde lui Alexandru Arseni

Pentru a ridica semnătură electronică pe USB-token în cadrul centrelor multifuncționale ASP, cetățenii trebuie să urmeze următorii pași:

Să acceseze portalul STISC: www.semnatura.md;

Să completeze online formularul electronic;

Să achite serviciul prin MPay;

Să se prezinte la Centrul Multifuncțional cu buletinul de identitate, cererea de certificare a cheii publice imprimată și semnată cu semnătura olografă și confirmarea plății

Cetățeanul se poate apropia la unul din centrele menționate mai sus pentru a prelua dispozitivul criptografic. În timp, cetățenii vor putea completa cererile de eliberare a semnăturii electronice în cadrul centrelor multifuncționale, în zona de autoservire.

Cât costă serviciul?

Dispozitiv criptografic ePass 2003 – 135 de lei.

Serviciul de certificare a cheilor publice pentru semnătura electronică calificată cu termen de valabilitate 1 an – 200 de lei

Servicii de certificare a cheilor publice pentru semnătura electronică calificată cu termen de valabilitate 2 ani – 350 de lei

Tags: ASPBalţiCahul și Basarabeascasemnaturi
Social