X

ASP lansează un nou serviciu

ASP lansează un nou serviciu

Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat un nou serviciu. Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor, care deja sunt înmatriculate în Registrul de Stat al Vehiculelor, se vor putea face online fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplaseze la subdiviziunile de înmatriculare auto ale ASP.

Citește și: Ministrul de Externe al Ucrainei vine la Chișinău

Pentru a accesa noul serviciu, ambele părți semnatare ale contractului de vânzare-cumpărare a automobilului, trebuie să dețină  semnătură electronică calificată.

La această etapă de implementare a serviciului, în calitate de Vânzător poate fi o persoană fizică sau juridică, care deține în proprietate un vehicul, sau un reprezentant împuternicit prin MPower de către proprietar. În calitate de Cumpărător, poate fi doar o persoana fizică.  Serviciul este disponibil pentru tranzacțiile care nu implică schimbarea numărului de înmatriculare și nu include opțiunea de preschimbare a plăcilor de înmatriculare.

Serviciul este  disponibil pentru tranzacționarea vehiculelor care nu sunt supuse unor restricții legale.

Cumpărătorul va avea posibilitatea de a alege să ridice certificatul de înmatriculare perfectat pe suport de policarbonat prin serviciul guvernamental de livrare MDelivery la domiciliu, fie prin ridicare de la unul dintre oficiile teritoriale selectate ale ASP.

Tags: Agenția Servicii PubliceASPservicii ASPvânzare-cimpărare
Știrile zilei