Astăzi, pentru a treia oară, au loc alegeri pentru funcția de primar în satul Aluatu din raionul Taraclia

Publicat:

Astăzi, au loc alegeri pentru funcția de primar în satul Aluatu din raionul Taraclia. Scrutinul are loc deja a treia oară în acest an. Pentru mandatul de primar candidează concurentul Partidului Schimbării și cel al Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, informează Comisia Electorală Centrală.

Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în satul Aluatu, raionul Taraclia, unde astăzi areloc  votarea repetată în cel de-al doilea tur pentru alegerea primarului, se desfășoară în regim normal.


La ora 07:00, secția de votare organizată în această localitate s-a deschis, iar la urna de vot sunt așteptați, pe parcursul zilei, 767 de alegători.

Până la ora 09:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 6 de alegători sau 0.78% din cei înscriși în listele electorale (1 femeie și 5 bărbați).

CItește și Moscova își schimbă strategia în Ucraina: Rezerve din batalioane de asalt, deplasate către regiunea Harkov

La votarea repetată în cel de-al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. Totodată, în conformitate cu prevederile Codului electoral, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.

Votarea se va încheia la ora 21:00.

Urmare a organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constat că în 8 localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia.

După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei 3 candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur, ce a dus la organizarea turului doi de scrutin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.