Astăzi, peste 15 mii de absolvenţi din R. Moldova au susţinut examenul de Bacalaureat la limba de instruire

Publicat:

Astăzi, peste 15 mii de absolvenţi din R. Moldova au susţinut examenul de Bacalaureat la limba de instruire

Zi cu emoţii pentru cei peste 15 mii de absolvenţi de licee din Republica Moldova, care au susţinut, astăzi, examenul de Bacalaureat la limba de instruire. Este prima materie din sesiunea de Bac, scrie tvrmoldova.md.

Curtea Liceului Teoretic “Spiru Haret” din Chişinău a arătat, în această dimineaţă, ca un adevărat furnicar. Pentru că e unul dintre centrele de Bacalaureat, sute de elevi au venit să susţină proba la Limba Română. Unii au recunoscut că au emoţii.


Citește și: Tabăra de vară „Poienița Veselă” își deschide mâine porțile

CĂLIN COCIERU absolvent: „Nişte emoţii foarte mari, deoarece prima dată dăm BAC-ul şi est eprimul examen din sesiune, dar mergem înainte, mereu curajoşi.”

MARIA MOLDOVANU absolventă: „Nu avem emoţii. Sperăm că totul va fi bine. Crede că avem cunoştnţele necesare, şcoala ne-a oferit în trei ani totul necesar, aşa că doar sperăm la subiecte pe care să le ştim.”

SORIN COJOCARI absolvent: „Ce crezi că ţi-ar putea da bătăi de cap. Probabil motivele pentru că sunt foarte multe şi trebuie de citat, de ştiut poezii, autorii.”

În timp ce unii absolvenţi spun că s-au pregătit intens, alţii recunosc faptul că au fost mai relaxaţi.

MĂDĂLINA COMANAC absolventă: „Pentru pregătire am optat să merg al consultaţii şi foarte mutl am discutat cu profesoara de română, dumneai m-a ghidat şi am folosit mult caietul de teste. -Cât timp ţi-a luat să te pregăteşti pentru această probă? – Tot anul câte puţin, iar în ultimele trei zile foarte intensiv.”

MIHAI GHEORGHIU absolvent: „Din septembrie până acuma ma avut antreneamente la arte marţiale, iarana am făcut antrenamente de muay thai, iar de la începutul lunii iunie am făcut nişte texte acolo. Dar mă simt bine.”

Emoţiile s-au simţit nu soar în sălile de clasă, ci şi afară, în faţa liceului, unde s-au adunat părinţi şi profesori.

DOINA OPREA părinte: „Băiatul este în calsa 12-a, emoţiile sunt duble, este deja admis la facultate şi vreau să fie serios şi să dea tot ce poate.”

GRIGORE VASILACHE profesor: „Avem încredere în ei şi pur şi simplu am venit să îi asigurăm cu un succes înainte de examen. Nu avem nicio o emoţie la gândul că nu vor scrie.”

NADIA MIHUŢĂ jurnalist TVR MOLDOVA: „Examenul de Bacalaureat la Limba și Literatura Romana si rusă a început la 9 dimineata și a durat trei ore. În acest timp, accesul în interiorul instituțiilor a fost restricționat, atat pentru siguranța elevilor, cat și pentru a exclude tentativele de fraudă. La proba de astăzi participa peste 15 mii de elevi din Republica Moldova.”

Următorul examen va avea loc în data de 11 iunie, când elevii vor susţine examenul de Bacalaureat la limba străină. Între timp, Ministerul Educaţiei şi Cercetării atenţionează elevii şi părinţii să nu cadă pradă escrocilor care deja au scos în vânzare presupuse subiecte. Sesiunea de Bacalaureat se va încheia pe 21 iunie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic”

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic” Fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo, a făcut primele declarații alături de liderul socialiștilor,...

Dodon nu se avântă în alegeri. Îl propune pe Stoianoglo

Dodon nu pretinde la Președinție. Îl propune pe Stoianoglo în calitate de candidat Liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu va participa în calitate de candidat...

Mii de șoferi au fost sancționați în weekend

Mii de șoferi au fost sancționați în weekend În zilele de odihnă, inspectorii de patrulare au fixat și documentat peste 3 300 de încălcări din...

VIDEO// Un terorist căutat de Interpol a fost reținut în Moldova

Un terorist căutat de Interpol a fost reținut în Moldova Un cetățean georgian, căutat de Interpol pentru „terorism”, a fost reținut de la intrarea în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.