AstraZeneca renunţă la participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna

Publicat:

AstraZeneca renunţă la participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna. Grupul american poate folosi banii pentru a încheia o achiziţie de 39 miliarde de dolari, potrivit mediafax.

Grupul anglo-suedez AstraZeneca a vândut o participaţie de 7,7% din cadrul Moderna pentru o sumă estimată la un miliard de dolari, raportează Times, citat de Ziarul Financiar.


Citește și : Guvernul israelian este obligat să limiteze monitorizarea cazurilor de coronavirus de către serviciile de securitate

Anunţul vine după ce gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a primit aprobare de utilizare din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Vaccinul în doză unică a devenit astfel a treia componentă a luptei împotriva coronavirusului din Statele Unite, care numără peste 525.000 de deceze cauzate de COVID-19.

Vaccinul dezvoltat de Moderna a primit undă verde în SUA încă din luna decembrie, vânzările globale urmând să ajungă la 18,4 miliarde de dolari până la finalul anului, a declarat recent compania.

Participaţia de 7,7% a transformat AstraZeneca în al doilea cel mai mare investitor al firmei Moderna din 2020. Grupul a anunţat că ar putea folosi banii pentru a-şi îmbunătăţi divizia de medicamente şi pentru a completa achiziţia de 39 mld. dolari a Alexion Pharmaceuticals.

Citește și : Ungurii se vaccinează, dar nu știu cu ce! Socialiștii de la Budapesta protestează

Spre deosebire de serul Moderna, AstraZeneca – care a lucrat în parteneriat cu Universitatea Oxford – s-a angajat să facă disponibile vaccinurile pe principii non-profit. Totuşi, dozele produse de anglo-suedezi nu au fost aprobate până acum în Statele Unite.

Săptămâna trecută, AstraZeneca a informat Uniunea Europeană că va livra sub jumătate din vaccinurile promise pentru T2/2021. Firma ar putea livra 130 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie, după ce promisese 300 de milioane de vaccinuri la începutul acordului cu UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

L-au chemat pe Recean în Parlament. Comuniștii și socialiștii cer explicații

L-au chemat pe Recean în Parlament. Comuniștii și socialiștii cer explicații Comuniștii și socialiștii au cerut, astăzi, în plenul Parlamentului, audierea prim-ministrului Dorin Recean. Citește și:...

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.