AstraZeneca testează un tratament pentru prevenirea COVID-19

Publicat:

Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a anunţat vineri rezultate încurajatoare pentru un tratament împotriva COVID-19, care reduce semnificativ riscul de a dezvolta o formă simptomatică a bolii în rândul pacienţilor cu grad de risc, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cu toate acestea, acest tratament cu anticorpi, cu numele de cod AZD7442, nu şi-a demonstrat eficacitatea la persoanele deja expuse la virus.


Citeşte şi: Cercetătorii suedezi publică un studiu halucinant: A face copii este DĂUNĂTOR mediului înconjurător! – Black News

Însă, administrat înainte de a intra în contact cu virusul, rezultatele sunt încurajatoare, a afirmat AstraZeneca într-un comunicat.

În acest caz, tratamentul reduce cu 77% riscul de a dezvolta o formă simptomatică, conform studiilor de fază 3, adică studii clinice la scară largă concepute pentru a măsura siguranţa şi eficacitatea acestuia.

AstraZeneca afirmă chiar că nu au existat cazuri severe de COVID-19 sau decese.

La aceste studii realizate în Spania, Franţa, Belgia, Regatul Unit şi Statele Unite au participat 5.197 de persoane, dintre care 75% aveau comorbidităţi. Tratamentul a fost administrat intramuscular.

“Cu aceste rezultate extraordinare, AZD7442 ar putea fi un instrument important în arsenalul nostru pentru a ajuta oamenii care ar putea avea nevoie de mai mult decât un vaccin pentru a-şi recâştiga viaţa normală”, a declarat Myron Levin, profesor la Universitatea din Colorado, Statele Unite, care conduce studiul.

Citeşte şi: Germania a intrat în al patrulea val de infectare cu coronavirus – Black News

“Avem nevoie de alte abordări pentru persoanele care nu sunt bine protejate de vaccinurile anti-COVID-19”, a adăugat Mene Pangalos, un important oficial al AstraZeneca, care promite să publice date suplimentare despre aceste studii mai târziu în acest an.

Laboratorul a precizat că va depune un dosar la autorităţile sanitare pentru a obţine o utilizare de urgenţă sau o validare condiţionată a tratamentului, a cărui dezvoltare este finanţată de guvernul SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.