Astronauţi din SUA şi Japonia şi o cosmonaută din Rusia au ajuns la ISS cu o rachetă SpaceX – VIDEO

Publicat:

O rachetă a companiei americane SpaceX cu patru persoane la bord, lansată cu o zi înainte de la Cape Canaveral din Florida, a andocat joi seară la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează agenţia DPA vineri, potrivit agerpres.

Misiunea Crew 5 – alcătuită din astronauţii NASA Nicole Aunapu Mann şi Josh Cassada, astronautul japonez Koichi Wakata şi cosmonauta rusă Anna Kikina – a andocat joi la ISS, la ora 17:01 (21:01 GMT).


Echipajul se suprapune “pentru scurt timp” cu cel al misiunii Expedition 68, aducând numărul rezidenţilor de pe ISS la 11.

Citeşte şi: Franţa intenţionează să trimită din nou Kievului tunuri Caesar – Black News

Nicole Aunapu Mann este prima femeie de origine amerindiană care ajunge în spaţiu.

Kikina este prima cosmonaută care a călătorit la bordul ISS în cadrul unui program de zbor comun convenit în această vară între NASA şi agenţia spaţială rusă Roscosmos. Acordul, încheiat în pofida tensiunilor vertiginoase asociate războiului din Ucraina, permite echipajelor mixte din SUA şi Rusia să călătorească în spaţiu la bordul unei nave spaţiale a celeilalte naţiuni.

În urmă cu două săptămâni, cei doi cosmonauţi ruşi Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin au zburat către ISS împreună cu astronautul NASA Frank Rubio. Ei au fost lansaţi la bordul unei capsule Soyuz de la baza spaţială rusă Baikonur din Kazahstan.

Citeşte şi: Ancheta asupra fiului preşedintelui Biden dezvăluie dovezi de evaziune fiscală – Black News

Misiunea de la bordul capsulei Crew Dragon a companiei SpaceX era programată iniţial la 3 octombrie, însă a fost necesară amânarea ei din cauza uraganului Ian.

SpaceX este o companie privată de zboruri spaţiale fondată de Elon Musk, cu care NASA a încheiat un contract pentru misiuni cargo şi cu echipaj uman cu destinaţia ISS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Curtea Supremă se pronunţă asupra imunităţii lui Trump

Curtea Supremă se pronunţă asupra imunităţii lui Trump Curtea Supremă a Statelor Unite cu majoritate conservatoare urmează să se pronunţe luni asupra imunităţii penale absolute...

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată Mii de bărbaţi evrei ultra-religioşi din Israel au protestat duminică împotriva recrutării lor în...

VIDEO// Extrădat în țara vecină. Un român căutat de INTERPOL a fost reținut la Chișinău

VIDEO// Extrădat în țara vecină. Un român căutat de INTERPOL a fost reținut la Chișinău Un cetățean român, anunțat în căutare de INTERPOL, a fost...

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa Armata americană a ridicat nivelul de alertă pe mai multe dintre bazele sale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.