Astronauţii chinezi au efectuat o nouă ieşire în spaţiu – VIDEO

Publicat:

Doi astronauţi chinezi au efectuat vineri o nouă ieşire în spaţiu pentru a finaliza asamblarea unui braţ articulat de pe staţia Tiangong aflată în construcţie, a declarat agenţia din China responsabilă de zborurile cu echipaj uman, informează AFP vineri, potrivit agerpres.

Această a doua ieşire extravehiculară efectuată într-un interval de două luni, transmisă de televiziunea publică, face parte din ambiţiosul program spaţial al Chinei, care a reuşit deja să asolizeze sonde pe Lună şi Marte.


Citeşte şi: Cercetătorii suedezi publică un studiu halucinant: A face copii este DĂUNĂTOR mediului înconjurător! – Black News

Trei astronauţi chinezi au decolat la jumătatea lunii iunie din deşertul Gobi (nord-vestul Chinei), iar nava lor spaţială a andocat la Tianhe (”Armonie celestă”) – modulul principal şi singurul dintre cele trei ale staţiei spaţiale care se afla deja în spaţiu, pe o orbită terestră joasă.

Această misiune spaţială cu echipaj uman (Shenzhou-12) este cea mai lungă desfăşurată vreodată de ţara asiatică – cei trei bărbaţi vor rămâne pe orbită timp de trei luni.

Vineri, astronauţii Nie Haisheng şi Liu Boming au ieşit din modulul Tianhe pentru a instala suporturi pentru picioare şi un banc de lucru pe braţul robotic al staţiei, a anunţat Agenţia chineză pentru misiuni cu echipaj uman (CMSA).

Imaginile difuzate de televiziunea publică CCTV i-au prezentat pe cei doi bărbaţi în salopete albe lucrând în afara navei de care erau ataşaţi printr-un cablu.

De asemenea, ei au fost însărcinaţi cu reglarea unei camere panoramice, conform CCTV.

Aceasta a fost a treia ieşire extravehiculară pentru astronauţii chinezi. Prima, realizată în 2008, a făcut din China a treia ţară care a avut un reprezentant care a efectuat o ieşire în spaţiu, după URSS şi Statele Unite. A doua ieşire a avut loc la începutul lunii iulie 2021, pe staţia spaţială aflată în construcţie.

Citeşte şi: Germania a intrat în al patrulea val de infectare cu coronavirus – Black News

Shenzhou-12 este prima misiune chineză cu echipaj uman din ultimii aproape cinci ani şi reprezintă o chestiune de prestigiu pentru Partidul Comunist Chinez (PCC) care îşi celebrează centenarul în acest an.

Numită în engleză CSS (de la ”Chinese Space Station” – Staţia Spaţială Chineză) şi în chineză Tiangong (”Palatul Ceresc”), staţia va avea, după finalizare, dimensiuni similare cu fosta staţie sovietică Mir (1986-2001). Durata sa de viaţă va fi de cel puţin 10 ani. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii din Marea Britanie

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii din Marea Britanie Șefa statului s-a întâlnit, aseară cu moldovenii din Marea Britanie. Citește și: Jurnalista Natalia Morari râvnește...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.