X

Atac aerian israelian pe coasta de vest a Siriei; doi civili au fost răniți

Un atac aerian israelian a avut loc sâmbătă dimineaţă pe coasta de vest a Siriei, rănind doi civili, a anunţat Ministerul Apărării sirian, potrivit AFP, scrie news.ro

„În jurul orei 6.30 în această dimineaţă, armata inamică israeliană a efectuat un atac” în apropierea oraşului Al-Hamidiyeh, la sud de Tartus, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

Raidul a fost efectuat din Marea Mediterană, la vest de oraşul libanez Tripoli (nord) „şi doi civili au fost răniţi, inclusiv o femeie”, a spus ministerul, citând o sursă militară.

Atacul a vizat fermele de păsări, potrivit ministerului.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG care dispune de o reţea extinsă de surse în Siria, este vorba despre „depozite care găzduiau anterior ferme şi pe care Hezbollah le folosea acum pentru a depozita arme şi în scopuri comerciale”.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene asupra vecinului său, vizând poziţii ale armatei siriene, ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah-ului libanez, aliaţi ai regimului sirian.

Israelul comentează rareori atacurile sale împotriva Siriei, dar spune că nu va lăsa Iranul să-şi extindă influenţa la graniţele Israelului.

Luna trecută, forţele aeriene israeliene au bombardat aeroportul Damasc situat în sudul capitalei siriene, distrugând clădiri şi pistele de aterizare.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

 

Potrivit OSDH, rachetele israeliene au vizat depozite aparţinând Hezbollah-ului libanez şi forţelor iraniene din apropierea aeroportului, pe lângă singura pistă aflată încă în uz pe aeroport.

Declanşat de represiunea demonstraţiilor pro-democraţie, războiul din Siria a provocat aproximativ 500.000 de morţi, a devastat infrastructura ţării şi a strămutat milioane de oameni.

Tags: Al-HamidiyehatacdamascHezbollahtripoli
Categorii: Sinteze