X

Atac armat asupra consulatului chinez din Pakistan. Doi poliţişti au fost ucişi – VIDEO

Mai multe persoane înarmate au atacat vineri consulatul Chinei din oraşul Karachi din sudul Pakistanului şi se pare că au pătruns într-o clădire a acestuia, au anunţat presa şi surse de securitate locale, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Potrivit mai multor surse locale, doi poliţişti au fost ucişi de o explozie puternică și focuri de armă au izbucnit în cartierul Clifton, unde se află consulatul, precum şi ale mai multor națiuni.

Citeşte şi: MbS, primul turneu în străinătate după scandalul asasinării jurnalistului Khashoggi

“Doi atacatori au intrat în secția de viză a consulatului, diplomații sunt în siguranță”, a declarat un ofițer de poliție pentru Reuters, cu condiția anonimatului.

O sursă de informații a confirmat atacul asupra consulatului.

Canalul TV Geo a transmis că poliția a înconjurat atacatorii din interiorul consulatului. Canalul a difuzat mai multe imagini în care se poate observa o coloană de fum, aparent expediat în aer în urma exploziei.

China este cel mai apropiat aliat al Pakistanului și principalul său binefăcător, investind miliarde de dolari în proiecte de infrastructură, ca parte a inițiativei sale Belt an Road.


Citește și : Trump contestă concluziile CIA privind implicarea prinţului Mohammad bin Salman în asasinarea jurnalistului Khashoggi

Trei atacatori sinucigași suspectaţi că au luat cu asalt consulatul chinez în orașul pakistanez Karachi au fost uciși înainte de a putea intra în această unitate, a spus șeful poliției din orașul Karachi.

“Au fost trei atacatori și toți trei au fost uciși … Nici măcar nu au putut intra în consulat. Au încercat să intre în secțiunea privind vizele”, a declarat șeful poliției, Amir Shaikh, reporterilor.

Doi polițiști au fost uciși în atac, care a fost revendicat de grupul insurgent separatist al Armatei de Eliberare din Balochistan.

Tags: atac armatBelt an Roadcartierul CliftonChinaconsulatKarachipakistan
Categorii: Știrile zilei