X

Atac armat în apropiere de Johannesburg; patru morţi

Patru persoane au murit și două au fost rănite într-un atac armat în apropiere de Johannesburg, Africa de Sud, la doar o săptămână după incidentele din două baruri din Africa de Sud, soldate cu 20 de morți, informează mediafax.

Mai mulți bărbați stăteau în jurul unui foc și jucau zaruri într-o suburbie a orașului Johannesburg, sâmbătă seară, când atacatorii au deschis focul, ucigând 4 dintre ei, a anunțat duminică poliția.

Citește și : Sri Lanka: Demisia preşedintelui Rajapaksa a fost acceptată, premierul Wickremesinghe va fi învestit preşedinte interimar

Incidentul a avut loc în Lenasia, o suburbie situată la sud de capitala economică a Africii de Sud.

Atacatorii au ucis 4 bărbați din grup și au rănit alți 2, a confirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției, Masondo Mavela. “Au fost atacați fără niciun motiv aparent”, a declarat șeful poliției regionale Elias Mavela.

Atacul vine la exact o săptămână după împușcăturile din două baruri din Africa de Sud, soldate cu 20 de morți, dintre care 16 într-un bar din Soweto, în apropiere de Johannesburg, unde atacatorii par să fi tras la întâmplare asupra clienților.

Citește și : Creştere semnificativă a numărului de morminte în zonele controlate de forţele ruse în Ucraina

Atacul din Soweto a venit la scurt timp după ce 21 de tineri au murit într-un alt bar din orașul sud-african East London, în condiții suspecte. Se crede că au fost otrăviți sau gazați.

Atacurile armate sunt frecvente în Africa de Sud, una dintre cele mai violente țări din lume, alimentată de violența bandelor și de alcool.

Tags: Africa de SudJohannesburgSoweto
Categorii: Știrile zilei