X

Autorităţile din Muntenegru declară 3 zile de doliu naţional după atacul armat care a răpit 11 vieţi

Unsprezece persoane, între care doi copii, au fost ucise vineri într-un atac armat în Muntengru, iar alte şase au fost rănite, a declarat presei un procuror după o investigaţie iniţială, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Când am ajuns la locul crimei am văzut nouă cadavre, între care doi copii, şi alte două persoane au murit în drum spre spital”, a declarat procurorul Andrijana Nastic pentru Vijesti TV.

Citeşte şi: Bărbatul căutat de tot FBI-ul a fost UCIS într-un lan de porumb – Black News

Şase persoane au fost rănite, dintre care două sunt într-o stare critică, a declarat la rândul său jurnaliştilor Ljiljana Radulovic, directoarea spitalului central din capitala Podgorica, potrivit AFP.

Andrijana Nastic nu a precizat ce vârste aveau copii şi nu a dezvăluit detalii privind identităţile victimelor. Media au relatat anterior că printre cei răniţi s-ar afla un poliţist.

“Pot doar spune că atacatorul a fost ucis de un cetăţean (civil)”, a spus Nastic, în condiţiile în care presa a relatat anterior că acesta a fost împuşcat mortal de poliţie.

Presa a relatat că un bărbat din Cetinje a deschis focul la întâmplare în cartierul său după o dispută de familie.

Citeşte şi: Cercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer ‘foarte promiţător’ – Black News

Prim-ministrul Dritan Abazovic a declarat o perioadă de doliu de trei zile în ţară, începând de vineri seară.

“Am fost profund tulburat de informaţiile privind o tragedie teribilă la Cetinje. Transmit profundele mele condoleanţe acelor familii afectate şi tuturor celor care i-au pierdut pe cei iubiţi”, a postat pe Twitter preşedintele Milo Djukanovic.

Tags: atac armatCetinjeMuntengrupodgorica
Categorii: Diaspora