Atac armat în nordul Australiei – VIDEO: Cel puțin patru oameni au murit!

Publicat:

UPDATE: Cel puţin patru persoane au fost ucise şi câteva rănite într-un atac armat comis într-un motel din oraşul Darwin, capitala Teritoriului de Nord din Australia, a informat marţi presa locală, preluată de dpa, potrivit agerpres.

Poliţia din Teritoriul de Nord a informat că un bărbat a fost reţinut. Oamenii legii nu cred că incidentul este unul legat de terorism.


Poliţia a mai precizat că există cinci locuri ale crimei.

Prim-ministrul Scott Morrison, care se află la Londra pentru o vizită, a spus că incidentul a fost “un teribil act de violenţă”.

“Este o comunitate foarte strânsă şi ştiu că vor fi zguduiţi de aceste evenimente”, le-a spus el ziariştilor, reiterând că incidentul “nu a avut legături cu terorismul”.

Suspectul de comiterea atacului armat, un bărbat alb de 45 de ani, a fost eliberat recent din închisoare, potrivit canalului australian ABC.

Martorii au declarat pentru media locale că bărbatul a intrat în Palms Motel din oraşul Darwin cu o carabină cu ţeavă scurtă şi a tras în camere.

“A tras asupra tuturor camerelor, a intrat în fiecare cameră căutând pe cineva şi a tras din nou, apoi l-am văzut plecând în fugă, urcându-se într-o camionetă Toyota şi dispărând”, a declarat un martor, John Rose, pentru ABC.

Suspectul a fugit de la faţa locului şi a fost în libertate timp de circa o oră în timp ce oraşul era închis de către poliţie. Arestarea sa a fost filmată în direct de jurnalişti.

Au mai existat alte două incidente, relatează ABC, inclusiv unul în care un bărbat a fost împuşcat în cap, dar nu s-a confirmat că există vreo legătură între ele.

Două persoane au fost transportate la Spitalul Regal din Darwin cu răni prin împuşcare dar se află într-o condiţie stabilă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate.

Știre inițială: Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac armat comis în Teritoriul de Nord din Australia, a informat marţi presa locală,preluată de Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit ziarului The Australian, poliţia a declarat că au fost şi persoane rănite după împuşcăturile din capitala Darwin a Teritoriului de Nord. Poliţia a blocat părţi ale oraşului, iar un bărbat de 45 de ani a fost arestat. Potrivit dpa, autorităţile nu cred că incidentul este de natură teroristă.
Citește și: Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc Eid al-Fitr

Citește și: Londra și Berlin cer reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate pentru discutarea crizei din Sudan

De asemenea, polițiștii au anunțat că autorul a acționat singur, informează și mediafax.

Conform declarațiilor martorilor, atacatorul a intrat în Motelul Palms, situat în zona Woolner, și a deschis focul în mai multe camere. Autoritățile au restricționat accesul în centrul orașului Darwin timp de o oră.

„În acest moment, avem patru persoane decedate și mai multe persoane rănite”, a declarat Lee Morgan, reprezentant al poliției din Teritoriul de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.