Atac armat în SUA: Sunt cel puțin 22 de morți și peste 50 de răniți!

Publicat:

Atac armat în SUA: Sunt cel puțin 22 de morți și peste 50 de răniți!

Un nou atac armat îngrozește SUA. Un individ a împușcat mortal cel puțin 22 de persoane și a rănit peste 50 în Lewiston, Maine, potrivit CNN, care citează un oficial local.

Bărbatul a tras în mai multe locuri, inclusiv într-un restaurant și într-un spațiu unde se juca bowling, din orașul Lewiston, al doilea cel mai populat din statul Maine, transmit stirileprotv.ro.


Citeşte şi: Rusia continuă să penetreze politica și economia României? – Stiripesurse.md

Atât locuitorii din Lewiston, cât și oamenii dintr-un oraș vecin au primit mesaje de avertizare din partea poliției, respectiv să rămână în case, cu ușile încuiate. În prezent, atacatorul este încă în libertate.

Polițiștii i-au făcut publică identitatea și le-au cerut oamenilor să apeleze numărul de urgență dacă au vreun indiciu. La fața locului au fost trimiși inclusiv agenți FBI. De cealaltă parte, anchetatorii încearcă să afle motivul din spatele acestui atac sângeros.

Cine este atacatorul

Atacatorul, identificat drept Robert Card, este un instructor de arme de foc antrenat de armată şi a fost internat recent într-un centru de sănătate mintală, potrivit Poliţiei, scrie News.ro.

Atac armat în SUA: Sunt cel puțin 22 de morți și peste 50 de răniți!

Card are 40 de ani şi ar trebui să fie „considerat înarmat şi periculos”, potrivit unei postări pe Facebook a Departamentului de Poliţie din Lewiston.

„Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card 4/4/1983 în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos. Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, este comunicatul Poliţiei.

Bărbatul, Robert Card, fusese antrenat ca instructor de arme de foc la un centru de pregătire al Rezervei Armatei SUA din Maine. Potrivit Poliţiei, Card a fost internat într-o instituţie de sănătate mintală timp de două săptămâni în vară. Nu au fost specificate date privind tratamentul sau starea sa.

Școli închise

Şcolile publice vor fi închise joi, a anunţat pe X (fostul Twitter) un oficial al districtului şcolar.

Atac armat în SUA: Sunt cel puțin 22 de morți și peste 50 de răniți!

„Sunt îngrozit de evenimentele din Lewiston din această seară”, a declarat într-un comunicat alesul statului Maine, Jared Golden.

Statele Unite plătesc un preţ foarte greu pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Ţara are mai multe arme individuale decât oameni: un adult din trei deţine cel puţin o armă, iar aproape un adult din doi trăieşte într-o casă cu o armă.

Atac armat în SUA: Sunt cel puțin 22 de morți și peste 50 de răniți!

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte ridicată a deceselor cauzate de arme de foc în Statele Unite, care nu poate fi comparată cu alte ţări dezvoltate.

Mai mult de 15.000 de persoane au murit în urma unor violenţe cu arme de foc în această ţară de la începutul anului, potrivit Gun Violence Archive (GVA).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat Autoritatea Națională de Integritate a constatat că pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a încălcat...

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute Pe parcursul săptămânii trecute, când temperaturile au depăși valori de 40...

Maidanezii pun stăpânire pe Glodeni: Au muşcat un copil în curtea casei sale

Maidanezii pun stăpânire pe Glodeni: Au muşcat un copil în curtea casei sale Un copil a fost mușcat de un câine maidanez, chiar în curtea...

Candidații la studii de licență pot depune actele începând de astăzi

Candidații la studii de licență pot depune actele începând de astăzi Începând de astăzi, candidații la studii de licență pot depune dosarele pentru participare la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.