Atac armat într-o sinagogă din California: Autoritățile SUA cred că atacatorul a acționat de unul singur

Publicat:

Un individ de 19 ani, care este acuzat că a comis atacul armat de la o sinagogă din orașul San Diego, a acționat probabil de unul singur, fără sprijin din partea vreunui grup organizat, au transmis autoritățile americane, potrivit site-ul postului France 24, scrie Mediafax.

“Credem că a acționat de unul singur și fără alt sprijin”, se afirmă într-un comunicat emis de șeriful Bill Gore din comitatul San Diego.


Citește și : Alertă în Franța – Autoritățile au dejucat un atentat terorist major care viza serviciile de securitate

Suspectul, care este anchetat și pentru incendierea unei moschei, a fost pus sub acuzare pentru omucidere și tentativă de omor, a precizat Gore.

Sâmbătă, o persoană a murit și alte trei au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din localitatea Poway, aflată la nord de San Diego.

Gore a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că un agent de poliție aflat în interiorul lăcașului de cult a tras în direcția atacatorului, însă acesta a reușit să scape, dar ulterior s-a predat autorităților.

Potrivit oficialilor, suspectul, John Earnest, nu a mai avut probleme cu legea până în prezent. Gore a declarat că atacatorul scrisese un „manifest”, iar documentul este analizat de cătr anchetatori în acest moment. El a mai spus că se anchetează și ipoteza conform căreia Earnest ar fi avut legătură cu un incendiu provocat luna trecută la o moschee din localitatea Escondido.

Citește și : Pompeo: Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii

Într-o scrisoare deschisă, Earnest a vorbit despre planificarea atacului și a făcut diverse referiri la alte asemenea incidente, precum atacul asupra sinagogii din Pittsburgh, din octombrie, precum și atacul armat de la Christchurch, Noua Zeelandă. De asemenea, el și-a exprimat disprețul față de evrei și și-a asumat răspunderea pentru un incendiu care a avut loc la o moschee din Escondido în luna martie. Documentul este redactat într-un stil similar cu cel al manifestului scris de Brenton Tarrant, autorul atacurilor asupra a două moschei în Christchurch.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.