X

ATAC armat la un raliu de amatori din Mexic (VIDEO)! Sunt zeci de morţi şi răniţi!

Un atac armat asupra unui grup de piloţi amatori de raliu s-a soldat cu zece morţi şi nouă răniţi sâmbătă, în oraşul mexican Ensenada (nord), potrivit autorităţilor locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Automobiliştii care participau la o cursă tot-teren se aflau pe o autostradă când mai mulţi bărbaţi au ieşit dintr-o camionetă şi au tras în direcţia lor, a anunţat municipalitatea din Ensenada într-un comunicat.

Citeşte şi: După ce ‘s-a ars’ cu pandemia de Covid, OMS ‘suflă şi-n iaurt’! Organizaţia internaţională a lansat o reţea pentru detectarea maladiilor infecţioase – Black News

Atacul s-a soldat cu “nouă răniţi şi zece morţi”, precizează documentul.

În înregistrări publicate pe reţelele sociale se pot vedea trupurile victimelor pe un drum de teren, alături de autoturisme 4×4.

Biroul procurorului din statul Baja-California, care acoperă şi oraşul Ensenada, în mod special afectat de fapte de violenţă legate de traficul de droguri, a anunţat formarea unui “grup de anchetă special” pentru identificarea asasinilor şi descoperirea motivelor atacului.

Dintre răniţi, unii au fost preluaţi imediat de salvatorii de la Crucea Roşie înainte de a fi transferaţi în spitale din oraş.

În Mexic, în statul Baja-California se înregistrează numărul de omucideri voluntare cel mai mare, atribuit în majoritate organizaţiilor criminale.

Citeşte şi: A 20-a săptămână de proteste în Israel împotriva reformei judiciare – Black News

Între lunile ianuarie şi aprilie, au fost înregistrate 721 de crime, potrivit datelor oficiale.

Mexicul, cuprins de o spirală a violenţei, a înregistrat peste 400.000 de morţi şi zeci de mii de dispăruţi de la lansarea unei ofensive militare antidrog în 2006, cu susţinerea SUA.

Tags: atac armatBaja CaliforniaEnsenadamexicraliu
Categorii: Știrile zilei