X

Atac armat la Universitatea din Perm (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

O persoană necunoscută a deschis focul luni dimineaţă în complexul Universităţii Naţionale de Cercetare din oraşul Perm (vestul Rusiei), atacul soldându-se cu cinci morţi şi cel puţin şase răniţi, relatează media ruse, între care TASS, Meduza.io şi postul de televiziune independent Dojd, potrivit agerpres.

Atacatorul a fost ucis, a anunţat guvernatorul regiunii Perm, Dmitri Mahonin, citat de agenţia de presă TASS.

Citeşte şi: Incendiu puternic într-o tabără de migranţi din Grecia – Black News

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General a indicat că atacul a fost comis de către un student, specificând că cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar cel puţin şase au fost rănite.

În prezent, potrivit guvernatorului Mahonin, este verificată informaţia despre posibili complici ai atacatorului.

Potrivit informaţiilor preliminare, autorul atacului este Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani.

Înainte de atac, Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste, conform surselor media citate.

BREAKING: At least three people have died in a shooting at a university in the Russian city of Perm, Reuters news agency have reported. https://t.co/Gk97JUvZT5 pic.twitter.com/gXIunkehtL

Citeşte şi: Avion militar PRĂBUŞIT peste casele din Texas – Black News

Postul de televiziune REN TV a difuzat imagini care arătau oamenii sărind prin ferestrele etajului al doilea al clădirii nr. 8.

Conform unor informaţii, atacatorul a tras circa 30 de focuri dintr-o armă de vânătoare Huglu, cu calibrul 12 mm.

La ordinul premierului rus Mihail Mişustin, ministrul sănătăţii Mihail Muraşko şi cel al educaţiei Valeri Falkov s-au deplasat la Perm.

The shooter who opened fire at Russia’s Perm State University, leaving several people wounded. pic.twitter.com/0tc46ZUbPM

Tags: atac armatDmitri MahoninpermrusiaTimur Bekmansurovuniversitate
Categorii: Știrile zilei