X

Atac cu bombă în Irak. Cel puţin patru oameni au fost ucişi şi 15 răniţi

Cel puțin patru persoane au fost ucise și 15 au fost rănite în urma unei explozii cu bombă care a avut loc în orașul Qayyara din nordul Irakului, au anunţat poliția și surse medicale, potrivit Reuters, relatează şi mediafax.

Un vehicul plin cu explozibil a fost parcat lângă un restaurant și o piață aglomerată în Qayyara, la sud de orașul Mosul, a transmis poliția.

Citeşte şi: Trump a găsit scuza ideală: ‘Membrii unei bande şi persoane din Orientul Mijlociu se află în caravana migranţilor’

Reprezentanţii oficiului pentru sănătate au declarat că numărul morţilor ar putea crește, deoarece unii dintre răniți sunt într-o stare critică.

Atacul nu a fost până acum revendicat de nicio grupare, dar militanţii islamişti sunt deseori responsabili de astfel de atacuri.

Irakul a declarat victoria asupra Statului Islamic în luna decembrie 2017, îndepărtând gruparea din toate teritoriile pe care le-a ocupat după auto-proclamarea califatului la începutul lui 2017, care a cuprins şi o parte din Siria.

Citeşte şi: O bombă a fost descoperită lângă locuinţa lui George Soros din New York

Luptatorii grupului au desfășurat de atunci o campanie de răpiri, crime și atacuri cu bombă care vizează civilii și forțele de securitate.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că explozia a fost rezultatul unui “atac terorist co maşină-capcană”.

Tags: atac cu bombaIrakMosulQayyara
Categorii: Sinteze