Atac cu drone asupra bazei Engels din interiorul Rusiei; trei militari au fost uciși

Publicat:

Trei militari ruși au fost uciși luni dimineața de resturile unei drone ucrainene care a fost doborâtă în timp ce ataca o bază din regiunea rusă Saratov, au anunțat agențiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării, informează mediafax.

Acesta a fost al doilea atac asupra bazei în această lună, potrivit Reuters.


„Un vehicul aerian ucrainean fără pilot la bord a fost doborât la joasă altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar Engels din regiunea Saratov”, au relatat agențiile de știri, potrivit ministerului rus.

Citește și : Şeful diplomaţiei ruse cheamă la reducerea tensiunilor dintre Armenia şi Azerbaidjan

„Ca urmare a căderii resturilor dronei, trei militari ruși din personalul tehnic care se aflau pe aerodrom au fost răniți mortal”.

Baza, situată în apropierea orașului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova și la sute de kilometri de liniile de front din Ucraina, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a declarat că au fost atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene rusești în acea zi.

Cele două lovituri duble au dat o lovitură majoră Rusiei și au ridicat întrebări cu privire la motivul pentru care apărarea sa a eșuat, au declarat analiștii, în timp ce atenția s-a îndreptat către utilizarea dronelor în războiul dintre cele două țări vecine.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din Rusia, dar a declarat, totuși, că astfel de incidente sunt „karma” pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipamentele de aviație nu au fost avariate, dar, potrivit unor relatări neoficiale din mass-media sociale ruse și ucrainene, un număr de avioane a fost distrus.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte.

Citește și :  Medvedev: Impunerea de către UE a unui plafon la preţul la gaze naturale a fost dictată de ‘ura animalică’ faţă de poporul rus

Anterior, luni, Roman Busargin, guvernatorul regiunii Saratov, a declarat că instalațiile de infrastructură civilă nu au fost avariate în incident.

„Nu există absolut nicio amenințare pentru locuitorii … Instalațiile de infrastructură civilă nu au fost avariate”, a declarat Busargin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric

Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric Peste 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei vecine,...

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.