X

Atac cu drone asupra bazei Engels din interiorul Rusiei; trei militari au fost uciși

Trei militari ruși au fost uciși luni dimineața de resturile unei drone ucrainene care a fost doborâtă în timp ce ataca o bază din regiunea rusă Saratov, au anunțat agențiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării, informează mediafax.

Acesta a fost al doilea atac asupra bazei în această lună, potrivit Reuters.

„Un vehicul aerian ucrainean fără pilot la bord a fost doborât la joasă altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar Engels din regiunea Saratov”, au relatat agențiile de știri, potrivit ministerului rus.

Citește și : Şeful diplomaţiei ruse cheamă la reducerea tensiunilor dintre Armenia şi Azerbaidjan

„Ca urmare a căderii resturilor dronei, trei militari ruși din personalul tehnic care se aflau pe aerodrom au fost răniți mortal”.

Baza, situată în apropierea orașului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova și la sute de kilometri de liniile de front din Ucraina, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a declarat că au fost atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene rusești în acea zi.

Cele două lovituri duble au dat o lovitură majoră Rusiei și au ridicat întrebări cu privire la motivul pentru care apărarea sa a eșuat, au declarat analiștii, în timp ce atenția s-a îndreptat către utilizarea dronelor în războiul dintre cele două țări vecine.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din Rusia, dar a declarat, totuși, că astfel de incidente sunt „karma” pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipamentele de aviație nu au fost avariate, dar, potrivit unor relatări neoficiale din mass-media sociale ruse și ucrainene, un număr de avioane a fost distrus.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte.

Citește și :  Medvedev: Impunerea de către UE a unui plafon la preţul la gaze naturale a fost dictată de ‘ura animalică’ faţă de poporul rus

Anterior, luni, Roman Busargin, guvernatorul regiunii Saratov, a declarat că instalațiile de infrastructură civilă nu au fost avariate în incident.

„Nu există absolut nicio amenințare pentru locuitorii … Instalațiile de infrastructură civilă nu au fost avariate”, a declarat Busargin.

Tags: EngelsmoscovarusiaSaratovucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina