X

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți

Un atac cu drone a avut loc, în această dimineață, în centrul Tel Avivului, la mică distanţă de sediul Ambasadei SUA, relatează news.ro, cu trimitere la Haaretz.

Citește și: Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite. Alarmele aeriene nu au fost activate. Atacul a fost revendicat de rebelii Houthi. Oraşul Tel Aviv este în alertă în urma atacului.

Armata israeliană a anunţat iniţial că verifică dacă o explozie în centrul Tel Avivului la primele ore ale zilei de vineri a fost cauzată de un atac cu dronă. Patru persoane au fost rănite uşor în explozie. Ulterior, paramedicii care cercetau zona din apropierea exploziei au găsit cadavrul unui bărbat în vârstă de 50 de ani, care se pare că fusese lovit de schije de la explozie.

Nu s-au auzit alarme aeriene înainte de explozie, care a avut loc la câteva ore după ce armata israeliană a confirmat că a ucis un comandant superior al miliţiei Hezbollah susţinută de Iran în sudul Libanului. Explozia a avut loc la doar câţiva metri de clădirea Ambasadei SUA din Tel Aviv.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al militanţilor Houthi din Yemen a transmis pe reţeaua de socializare X că grupul va dezvălui detalii despre o operaţiune militară care a vizat oraşul Tel Aviv.

Primarul Tel Avivului, Ron Huldai, a declarat pe reţelele de socializare că oraşul este în alertă maximă după atacul cu drone de vineri dimineaţă, în care o persoană a fost ucisă.

Tags: atac cu droneatac Israelrazboi Gazatel aviv
Știrile zilei