X

Atac cu drone lângă aerodromul militar „Olenya” din regiunea Murmansk, Rusia

Atac cu drone lângă aerodromul militar „Olenya” din regiunea Murmansk, Rusia

În regiunea Murmansk din Rusia, pe 12 septembrie, pentru a doua zi consecutiv, a fost introdus planul de urgență „Covor” pe aeroporturile Murmași și Hibini din cauza unui atac cu drone.

Potrivit canalului de propagandă Telegram Mash, două drone au fost doborâte la o distanță de șapte kilometri de aerodromul militar „Olenya” din Olenegorsk. Din acest motiv, zborurile de pe aceste aeroporturi au fost întârziate, iar avioanele care trebuiau să aterizeze au fost redirecționate către Arhanghelsk.

Canalul Telegram Shot informează că în regiune au intrat trei drone. De asemenea, canalul Telegram Baza relatează că, cu o zi înainte, un avion ușor a fost împușcat din greșeală în regiunea Murmansk, fiind confundat cu o dronă.

Două avioane sport (ATEC 321 Faeta NG și BRM Aero Bristell NG5) au decolat de pe o pistă de aterizare din districtul municipal Apatitsk, cu destinația Arhanghelsk, în jurul orei 16:30 pe 11 septembrie, la o jumătate de oră după ridicarea restricțiilor de zbor.

După decolare, pilotul unuia dintre avioane a observat un comportament ciudat al celuilalt avion și a transmis un semnal de urgență. Ulterior, s-a constatat că avionul respectiv fusese împușcat cu arme de foc. Pilotul a raportat că gloanțele au perforat aripa și farurile aeronavei.

Tags: aerodromulatacdronemilitar „Olenya”regiunea Murmanskrusia
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei