X

Atac cu mitraliere la sediul Companiei naţionale a petrolului din Libia – VIDEO

Bărbaţi înarmaţi au atacat luni sediul Companiei naţionale a petrolului (NOC) din capitala Libiei, Tripoli, unde au putut fi auzite explozii şi tiruri de armă, au declarat martori, care au afirmat că există victime, relatează AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Clădirea, situată în apropierea centrului capitalei libiene, a fost cuprinsă de flăcări şi a fost înconjurată de forţe ale serviciilor de securitate, potrivit aceloraşi surse.

Vezi şi: ATAC cu cuţitul în inima Parisului. Şapte oameni sunt răniţi! – VIDEO

‘Trei sau cinci bărbaţi înarmaţi trag în interiorul clădirii’, a declarat un angajat al NOC pentru Reuters, afirmând că a sărit de la o fereastră împreună cu alţi colegi ca să poată fugi. ‘Mai multe persoane au fost împuşcate’, a spus el.

Clădirea NOC este din sticlă şi un martor a declarat că mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

Forţele de securitate sparg geamuri ale clădirii pentru ca personalul din interiorul clădirii să poată ieşi, au spus martori.

‘Serviciile de securitate încearcă să-i găsescă pe bărbaţii înarmaţi din clădire. Însă prioritatea noastră este evacuarea civililor prinşi înăuntru’, a declarat pentru AFP Ahmed Ben Salem, un purtător de cuvânt al forţei al-Redaa, un grup armat care funcţionează ca forţă de poliţie la Tripoli.


Citeşte şi: Rănile lui Dodon ar fi mult mai grave decât s-a anunţat

‘Situaţia este sub control’, a spus el, adăugând că nu se cunoaşte încă identitatea atacatorilor.

Atacul, care nu a fost încă revendicat, survine la patru luni după atacul comis de gruparea Statul Islamic (SI) împotriva Comisiei Electorale la Tripoli, soldat cu 14 morţi.

Tags: atacCompania naţionala a petrolului (NOC)libiatripoli
Categorii: Știrile zilei