Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Publicat:

Cel puțin o persoană a decedat, iar o alta a fost rănită, în urma unui atac cu cuțitul comis de un individ care ar fi strigat “Allahu Akbar”, iar asupra lui ar fi fost găsite materiale despre atentate cu caracter rasist, informează site-ul publicației The Australian, conform mediafax.

Un bărbat a înjunghiat o femeie și a încercat să atace cu cuțitul și alte persoane în centrul orașului Sydney, dar a fost imobilizat de trecători, iar ulterior reținut de poliție. Femeia rănită a fost transportată la spital în stare stabilă.


La o oră după atac, polițiștii au descoperit trupul neînsuflețit al unei tinere într-un apartament din zona unde a avut loc incidentul.

Comisarul Michael Fuller de la Poliția din New South Wales a declarat că presupusul atacator, în vârstă de 21 de ani, avea asupra lui materiale “despre alte crime în masă de pe glob”.

Presa australiană a relatat că individul avea asupra lui “materiale literare, informații și un stick memorie USB despre atacuri comise în numele supremației rasei albe”. Mai mult, jurnaliștii au relatat că atacatorul ar fi evadat în cursul nopții de luni spre marți dintr-o instituţie psihiatrică.

Fuller a declarat că nu poate confirma aceste informații, însă a precizat că până în acest moment nu există indicii că suspectul ar fi avut legături cu vreo organizație teroristă și se pare că ar fi acționat de unul singur.

Poliţia australiană a arestat marţi un bărbat care a înjunghiat o femeie în plină stradă în centrul oraşului australian Sydney şi a urmărit numeroase alte persoane, au declarat martori oculari, citaţi de AFP,

Potrivit EFE, bărbatul ar fi folosit un satâr.

Poliţia australiană a confirmat arestarea atacatorului şi a indicat că victima este într-o stare ‘stabilă’, conform AFP.

Imagini difuzate de media australiene au arătat un bărbat sărind pe capota unei maşini, strigând ‘Allah Akbar’ şi agitând un cuţit în timp ce ţipa ‘Împuşcaţi-mă!’

Martoră la scenă, Megan Hayley a precizat pentru AFP că agresorul, înarmat cu un enorm satâr, a urmărit mai multe persoane în cartierul de afaceri din Sydney, înjunghiind o femeie.

‘Cinci sau şase persoane s-au lansat în urmărirea sa încercând să-l oprească’, a spus ea, adăugând că acestea au ‘reuşit să-l prindă şi să-l imobilizeze’.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Anterior, Reuters a informat că poliţia îndemnase oamenii să evite zona din jurul King and Clarence Streets, cartierul central de afaceri din Sydney, cel mai mare oraş din Australia, unde desfăşoară o operaţiune.

Iniţial, poliţia nu a oferit niciun fel de informaţii, dar unele media locale au transmis că un bărbat a fost arestat după ce poliţia a fost alertată că urmăreşte pietoni înarmat cu un satâr în centrul Sydney. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.