X

Atac într-un oraș din centrul Libiei. Cel puțin patru persoane au fost ucise și zece răpite

Cel puțin patru persoane au fost ucise și zece au fost răpite în urma unui atac care a avut loc într-un oraș din centrul Libiei, despre care se crede că a fost provocat de membri ai rețelei Stat Islamic, au anunțat mai mulți oficiali ai armatei libiene, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Raidul asupra orașului al-Foqha din sudul regiunii Jufra care a avut loc duminică seara a durat câteva ore, timp în care teroriștii au aruncat în aer mai multe birouri aparținând guvernului local și forțelor de securitate, a declarat un oficial, care a cerut ca identitatea sa să nu fie făcută publică.

Citește și : Un ministru israelian în vizită la o celebră moschee din Abu Dhabi

În urma atacului au fost răpite zece persoane, a transmis Ahmed Mismari, purtător de cuvânt al Armatei Naționale din Libia conduse de Khalifa Haftar, care controlează o mare parte din estul Libiei.

Ismail al-Sharif, un membru local al Camerei Reprezentanților, a declarat că atacul a fost cel mai probabil o răzbunare deoarece mai mulți tineri din oraș au ajutat luna aceasta la capturarea unui lider al Statului Islamic.

Citește și : Bulgaria: Anchetă pentru acordarea frauduloasă a cetăţeniei

Tags: Ahmed MismariatacIsmail al-SharifKhalifa HaftarlibiarăzbunareStat Islamicc
Categorii: Știrile zilei