Un nou atac al Israelului în Siria. Apărarea antiaeriană siriană susține că a blocat acțiunea

Publicat:

Avioane israeliene au vizat din nou luni ţinte în apropiere de Damasc, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), la două zile după atacuri ale armatei israeliene în vecinătatea capitalei siriene, relatează AFP. 

“Avioanele israeliene au vizat regiunea Jamraya, situată în apropiere de Damasc şi unde se află un centru de cercetare ştiinţifică şi depozite de arme ale regimului şi aliaţilor săi”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Ţinta exactă nu a fost identificată până în prezent.


La Damasc, corespondentul AFP a auzit mai multe explozii puternice.

“Apărarea noastră aeriană a blocat un atac cu rachete israeliene asupra uneia din poziţiile noastre din provincia Damasc şi a atins trei dintre ţintele sale”, au raportat media siriene de stat.

Sâmbătă, potrivit OSDO, rachete presupuse israeliene au vizat “poziţii ale regimului sirian şi ale aliaţilor acestuia” la sud-vest de Damasc şi explozii puternice au fost auzite până în capitală.

Apărarea aeriană a armatei siriene a interceptat şi distrus două rachete israeliene vizând “o poziţie militară” din provincia Damasc, a informat agenţia oficială Sana.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat orice comentariu.

De la declanşarea războiului din Siria în 2011, Israelul urmăreşte cu mare atenţie evoluţia situaţiei de la vecinul său. Statul evreu se fereşte să fie aspirat în conflict, lovind punctual poziţii ale regimului sirian sau convoaie de arme cu destinaţia Hezbollah, în funcţie de ceea ce prezintă interesele sale.

Israelul şi Siria sunt oficial în stare de război de mai multe zeci de ani. Relaţiile sunt cu atât mai tensionate cu cât regimul sirian este susţinut de Hezbollah, dar şi de Iran, alt duşman de moarte al Israelului.

Israelul se teme de o instalare tot mai puternică a Iranului în Siria şi de sprijinul militar al Rusiei faţă de regimul de la Damasc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.