X

ATAC la un centru de deminare din Afganistan (VIDEO)! Cel puţin 10 genişti au fost omorâţi

Cel puţin 10 genişti au fost ucişi şi alţi 14 răniţi într-un atac asupra unui centru de deminare din provincia Baghlan, în nordul Afganistanului, a anunţat miercuri Ministerul de Interne afgan, citat de AFP şi dpa, potrivit agerpres.

“Talibanii au intrat în incinta unui organism însărcinat cu operaţiuni de deminare şi au început să tragă asupra tuturor”, a relatat presei purtătorul de cuvânt al ministerului, Tarik Arian.

Citeşte şi: Răspunsul lui Macron la palma încasată în Tain-l’Hermitage – Black News

Talibanii au respins însă implicarea, un purtător de cuvânt al militanţilor, Zabiullah Mujahid, condamnând pe Twitter acest “atac atroce asupra unor oameni lipsiţi de apărare”.

Atacul s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri, într-o zonă controlată de forţele guvernamentale, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Baghlan. Acesta a menţionat că atacatorii aveau feţele acoperite cu măşti.

Potrivit media locale, centrul atacat aparţine organizaţiei nonguvernamentale internaţionale de deminare Halo Trust, care conform site-ului său are 2600 de angajaţi în Afganistan, programul de curăţare de muniţii fiind gestionat integral de afgani.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale în Mongolia – Black News

Organizaţiile neguvernamentale şi umanitare au fost în mod repetat ţinta atacurilor în Afganistan, doar anul trecut înregistrându-se 180 astfel de incidente, în care au fost ucişi 14 angajaţi, 27 au fost răniţi şi 42 răpiţi, a stabilit organizaţia Inso.

Afganistanul este una din ţările cele cu cel mai mare număr de mine rămase pe teren, consecinţa mai multor decenii de conflict. 

Tags: AfganistanatacBaghlandeminaregenistiHALO TrusttalibaniZabiullah Mujahid
Categorii: Știrile zilei