X

Atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka a ucis trei persoane și a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuințe, cât și un sediu al administrației locale, un magazin, o farmacie, șase autoturisme și trei linii de energie electrică.

Un nou atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka a provocat moartea a trei persoane și rănirea altor trei sâmbătăt, conform guvernatorului regiunii Donețk, Vadym Filashkin, informează The Kyiv Independent, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Kosteantînivka, situat la 10 kilometri sud-vest de linia frontului la Chasiv Yar, avea o populație de aproximativ 67.000 de locuitori înainte de începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022.

Atacul recent a vizat atât un bloc de locuințe, cât și un sediu al administrației locale, un magazin, o farmacie, șase autoturisme și trei linii de energie electrică.

Filashkin a scris pe Telegram că cei trei bărbați care au fost uciși aveau vârste cuprinse între 24 și 69 de ani.

Atacul vine după un altul, de la sfârșitul lunii august, care a ucis cinci persoane și a rănit alte cinci în Kosteantînivka.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În plus, tot în august, un atac rusesc asupra unui supermarket din oraș s-a soldat cu moartea a 17 persoane și rănirea a mai bine de 40, inclusiv a trei copii.

Un alt atac în piața locală din Kosteantînivka, din septembrie 2023, a ucis 17 oameni și a lăsat în urmă aproximativ 30 de răniți.

În ultimele săptămâni, rușii au intensificat atacurile asupra orașului Pokrovsk, situat la 45 de kilometri sud-vest de Kosteantînivka.

Tags: Chasiv YarDoneţkKosteantînivkaVadym Filashkin
Externe