Atac rusesc cu drone asupra regiunii Odesa

Publicat:

Forţele aeriene ucrainene au doborât 16 din cele 20 de drone “Shahed”, de fabricaţie iraniană, lansate de Rusia în cursul nopţii în cel de-al cincilea atac din această săptămână asupra regiunii sudice Odesa, unde se află porturile de la Dunăre aflate în imediata apropiere de graniţa cu România, relatează Reuters.

Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii ucrainene pentru exportul de cereale de pe Dunăre şi din portul Odesa de la jumătatea lunii iulie, când Moscova a renunţat la acordul mediat de ONU care permitea transportul sigur de cereale ucrainene pe Marea Neagră, scrie news.ro.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

“În timpul nopţii, teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa pentru a cincea oară în această săptămână”, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Comandamentul militar din Sud a precizat că 14 drone au fost doborâte deasupra regiunii Odesa şi alte două deasupra regiunii Mikolaiv. Acesta a precizat că dronele au fost lansate din Rusia şi din Crimeea.

Kiper a spus că o clădire nerezidenţială a fost avariată de resturi de la o dronă, dar nu a oferit alte detalii. El a raportat că nu au existat victime în regiunea Odesa.

Oficialii regionali au declarat că Rusia a atacat cu rachete şi regiunea sud-estică Zaporojie şi regiunea nord-estică Sumî, rănind mai multe persoane.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat că două persoane au fost rănite în regiunea Sumî şi au postat o înregistrare video care arată salvatorii scoţând o femeie rănită dintr-un crater provocat de o explozie. Femeia de 65 de ani şi un bărbat de 70 de ani au fost salvaţi după ce o clădire rezidenţială cu două etaje a fost avariată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.