Atac sinucigaş asupra un convoi danez al NATO în Afganistan; Mai mulţi civili au fost răniţi

Publicat:

Un atac sinucigaş a avut loc, duminică, la Kabul, asupra unui convoi danez aparţinând forţelor militare NATO din Afganistan. Mai mulţi civili au fost răniţi, însă nu au fost victime în rândul forţelor internaţionale, informează Reuters.

Un purtător de cuvând al forţelor militare daneze a afirmat că este posibili să fi fost ucişi mai muţi civili, dar oficialii afgani nu au raportat victime. Oficialii de securitate au anunţat că au fost răniţi cinci civili, iar ministerul de interne a subliniat că este vorba de trei persoane.


Căpitanul William Salvin, purtător de cuvânt al misiunii de sprijin NATO, a confirmat că atacul a avut loc în momentul în care o echipă se afla la faţa locului pentru a recupera un vehicul.

“Nu există victime în urma atacului,” a spus Salvin.

Soldaţii danezi făceau parte dintr-o echipă de securitate angajată pentru protecţia consilierilor care călătoreau către şi dinspre o academie militară afgană de lângă Kabul.

Personalul NATO care călătoreşte merge de obicei în convoaie de trei, fiind înarmat pentru a putea rezista la cele mai puternice explozii.

Atacuri sinucigaşe din trecut provoacă de obicei victime în rândul civililor din apropiere. Adeseori personalul NATO merge pe scurte distanţe de lângă Kabul cu elicopterul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.