X

ATAC sinucigaș în Afganistan: Cel puțin 3 morți și 15 răniți!

Un atac sinucigaş cu explozivi care a avut loc miercuri în provincia Kabul nu departe de capitala Afganistanului a ucis 3 oameni şi a rănit alţi 15, a anunţat Ministerul de Interne afgan, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozivii printre civili în zona Reshkhor din districtul Char Asiab de lângă Kabul, miercuri dimineaţa”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian, referindu-se la un district situat la circa 11 kilometri distanţă de oraşul Kabul.

Citește și: Polonia își redeschide hotelurile

Deocamdată nu este clar cine este responsabil pentru această explozie, care a avut loc în timpul lunii de post musulman Ramadan şi în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi eforturile întreprinse de SUA de a intermedia negocierile dintre insurgenţii talibani şi forţele guvernamentale afgane au generat numeroase apeluri pentru un armistiţiu şi o reducere a violenţelor.

Bilanţul Afganistanului în contextul pandemiei COVID-19 este deocamdată de 58 de morţi şi peste 1.800 de bolnavi. Realitatea ar putea fi însă mult mai dură decât cifrele oficiale, ca urmare a numărului redus de testări realizate pe teritoriul acestei ţări cu o populaţie de 35 de milioane de locuitori şi ale cărei capacităţi sanitare sunt foarte reduse după 40 de ani de conflict. 

Citește și: Peste 5000 de brazilieni au fost răpuși de coronavirus

Tags: Afganistanatac sinucigascovid-19districtul Char AsiabkabulRamadanReshkhortalibaniTariq Arian
Categorii: Știrile zilei