X

Atac la o tabără de romi în vestul Ucrainei; un mort și patru răniți

O persoană a fost ucisă şi patru rănite, între care un copil, în vestul Ucrainei, într-un atac asupra unei tabere de romi, a anunţat duminică poliţia ucraineană, informează AFP, potrivit agerpres.

Acest incident survine după o serie de atacuri recente care au vizat această comunitate în capitala Ucrainei, Kiev, şi în oraşele Lvov şi Ternopil, atacuri care au fost condamnate de ONG-uri care apără drepturile omului.

Citește și : Fiica lui Robert F. Kennedy, în greva foamei faţă de politica de „toleranţă zero” a preşedintelui Trump în privinţa imigraţiei

Un grup de necunoscuţi cu cagule şi înarmaţi cu bâte şi cuţite au atacat tabăra de la periferia oraşului Lvov sâmbătă seara, a declarat pentru AFP, prin telefon, Iaroslav Trakalo, purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Un bărbat de 24 de ani a fost ucis şi patru persoane, între care un băiat de 10 ani şi o femeie de 30 de ani, au fost rănite şi spitalizate, a mai spus oficialitatea ucraineană, care a adăugat că băieţelul a fost externat câteva ore mai târziu.

Poliţia locală a declarat într-un comunicat că a reţinut şapte agresori, cu vârste de 16 şi 17 ani, şi pe prezumtivul organizator al atacului, un tânăr de 20 de ani.

Citește și : Turcia: Secţiile de vot s-au închis pentru alegerile prezidenţiale şi legislative anticipate

Deocamdată nu este clar dacă agresorii erau membri ai unei grupări radicale. O anchetă pentru “omor cu premeditare comis în grup”, delict pasibil de 15 ani de închisoare, a fost deschisă.

Tags: atacuricomunitateincidentkievONGromi
Categorii: Diaspora