ATAC taliban în Afganistan. Cel puţin opt oameni au fost ucişi

Publicat:

Cel puţin opt poliţişti au fost ucişi într-un atac al talibanilor în vestul Afganistanului, a anunţat luni un oficial al poliţiei afgane, informează dpa, potrivit agerpres.

Un grup de talibani a atacat un punct de control al poliţiei din Farah, capitala provinciei omonime.


‘Un alt ofiţer al poliţiei a fost rănit uşor în acest atac’, a declarat pentru dpa purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Mohammad Naser Mehri.

Citeşte şi: Consulatul american din Hong Kong a fost ÎNCHIS. Autorităţile au descoperit o pudră albă necunoscută

După un schimb intens de focuri, postul de poliţie a căzut pentru scurt timp în mâinile talibanilor, însă a fost recucerit apoi, a mai spus Mehri.

Provincia Farah este scena unor violenţe în creştere împotriva forţelor afgane. Nouă soldaţi au fost ucişi la sfârşitul lui octombrie când combatanţi talibani au atacat un post de control în districtul Poshtrod.

În acelaşi timp, numărul atacurilor nocturne asupra posturilor şi bazelor de securitate a crescut pe teritoriul Afganistanului, devenind în ultimele luni un fenomen aproape săptămânal, dacă nu zilnic.

În condiţiile în care violenţele se intensifică, forţele de securitate afgane sunt tot mai depăşite şi demoralizate, ceea ce contribuie la decizia NATO de a-şi spori în acest an efectivele din Afganistan. Mulţi dintre soldaţii suplimentari care vor fi trimişi în Afganistan ar urma să ajute la antrenarea forţelor militare şi ale poliţiei afgane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.