X

Atac taliban în Afgansitan. Cel puţin 22 de oameni au fost ucişi

Cel puţin 22 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi într-un atac al talibanilor în provincia vestică Farah, duminică seara, au anunţat luni oficiali afgani citaţi de Reuters, potrivit agepres.

Militanţi talibani au prins în ambuscadă un convoi al forţelor de securitate care se deplasa în districtul Lash-e Joveyn din provincia slab populată de la graniţa cu Iranul şi aflată în mare parte sub controlul rebelilor.

Vezi şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în centrul Istanbulului. Cel puţin trei oameni au murit!- FOTO/VIDEO

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat atacul, fără a da alte detalii, în timp ce un purtător de cuvânt de la spitalul provincial a precizat că în urma incidentului la spital au fost aduse 22 de cadavre.

Potrivit unui responsabil al talibanilor, 25 de poliţişti, inclusiv comandanţi de rang înalt, au fost ucişi în atac şi 4 vehicule au fost distruse, fiind capturate totodată cantităţi importante de arme.

Citeşte şi: Apele Mării Negre dau în clocot! Ucraina şi Rusia sunt aproape de război

Autorităţile afgane nu fac publice cifre detaliate privind astfel de incidente, dar ministrul american al apărării, Jim Mattis, a confirmat recent că numărul victimelor se ridică la circa 500 pe lună.

Tags: afgansitandistrictul Lash-e JoveynFarahtalibani
Categorii: Știrile zilei