X

ATAC terorist în Kosovo! Un ofiţer de poliţie a fost ucis şi altul rănit

ATAC terorist în Kosovo! Un ofiţer de poliţie a fost ucis şi altul rănit

Un poliţist a fost ucis într-un atac comis de sârbi înarmaţi şi un altul a fost rănit duminică dimineaţa în acelaşi incident în nordul Kosovo, a anunţat premierul kosovar Albin Kurti pe Facebook, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.

Kurti a evocat un atac terorist, spunând că atacatorii erau profesionişti cu măşti şi arme grele şi că împuşcăturile continuă.

Acesta a precizat că incidentul a avut loc în satul Banjske, o municipalitate situată în apropiere de Mitrovica, principalul oraş populat de sârbi din Kosovo, şi la o distanţă similară de frontiera sârbă.

Citeşte şi: Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a acționat în judecată Ministerul Afacerilor Interne – Stiripesurse.md

Condamnăm acest atac criminal şi terorist. O criminalitate organizată, cu sprijin politic, financiar şi logistic oficial de la Belgrad, atacă ţara noastră, a scris premierul.

El a dat asigurări că autorităţile kosovare sunt pregătite şi coordonate pentru a “răspunde la terorism”.

Potrivit unui comunicat al poliţiei kosovare publicat de cotidianul Koha Ditore, incidentul a avut loc când poliţia s-a deplasat la o locaţie din Banjske unde fusese semnalat un blocaj rutier, scrie EFE.

ATAC terorist în Kosovo! Un ofiţer de poliţie a fost ucis şi altul rănit

Două camioane fără plăcuţe de înmatriculare erau poziţionate pe un pod pentru a bloca intrarea în Banjske, iar când a sosit poliţia, persoane necunoscute au început să tragă în poliţişti şi să arunce cu grenade. Împuşcăturile continuă şi trei poliţişti ar fi fost răniţi, conform raportului poliţiei.

Preşedinta Kosovo, Vjosa Osmani, şi-a anulat vizita la New York, după ce a primit informaţii despre atac, potrivit ziarului citat.

Prin intermediul reţelei de socializare X, ea a susţinut că atacul a fost planificat, orchestrat şi executat de grupuri criminale din Serbia, descriind incidentul ca fiind o altă încercare a Serbiei de a destabiliza Kosovo.

Tags: Albin KurtiKosovo
Categorii: ExterneȘtirile zilei