Atacatorul de la Halle şi-a recunoscut fapta şi motivaţia extremistă de dreapta

Publicat:

Bărbatul acuzat de atentatul de miercuri care a vizat o sinagogă şi a provocat moartea a două persoane la Halle, în sud-estul Germaniei, şi-a recunoscut fapta şi a admis că aceasta a avut o motivaţie extremistă de dreapta şi antisemită, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Stephan B., în vârstă de 27 de ani, a relatat în detaliu atacul în cursul unui interogatoriu de mai multe ore luat de un judecător de instrucţie la Curtea Federală de Justiţie, joi seară.


Citește și : Primele pierderi ale armatei turce în nord-estul Siriei: un militar a fost ucis și alți trei răniți

Agresorul a intenţionat să ia cu asalt sinagoga din Halle în timpul sărbătorii evreieşti Yom Kippur, dar nu a reuşit, împuşcând în schimb două persoane aflate în apropiere.

Autorităţile germane au declarat că este vorba despre un atac ‘terorist’ şi că Stephan B. a vrut să imite fapte similare şi să fie, la rândul său, sursa de inspiraţie a altora.

Tânărul postase recent pe internet un ‘manifest’ rasist şi antisemit şi a filmat el însuşi atacul, pe care l-a transmis în direct timp de 35 de minute pe o platformă internet.

Citește și : Explozie la bordul unui petrolier iranian aflat în apropierea unui port saudit

Ministrul de interne, Horst Seehofer, a anunţat joi că Germania vrea să-şi sporească “considerabil” forţele de securitate, iar cancelarul Angela Merkel a promis, a doua zi după atentat, cea mai mare fermitate faţă de extremismul de dreapta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.