X

Atacatorul din Toronto este adus în faţa instanţei

Suspectul în cazul atacului cu furgonetă comis luni la Toronto şi soldat cu zece morţi şi 15 răniţi va compărea marţi pentru prima dată în faţa instanţei, când sunt aşteptate detalii ale acestui incident tragic, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În vârstă de 25 de ani, Alex Minassian, identificat de poliţie drept suspect în acest caz, va compărea în faţa tribunalului din Toronto la ora locală 10:00 (14:00 GMT), când vor fi formulate oficial acuzaţiile la adresa sa.

Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

Minassian a fost arestat la 26 de minute după ce ar fi intrat cu o furgonetă albă închiriată într-o mulţime în nordul oraşului Toronto, punând mai multe persoane la pământ.

Poliţia a precizat că Alex Minassian nu avea antecedente penale, iar motivele sale sunt încă necunoscute. Şeful poliţiei din Toronto, Mark Saunders, a afirmat că acţiunile şoferului “arătau cu siguranţă a fi deliberate”.

Minassian participase la un program de liceu pentru elevi cu nevoie speciale, unde mergea deseori pe culoare cu capul plecat şi cu mâinile strânse la piept, potrivit unor foşti colegi.

Într-o înregistrare video făcută de un trecător şi difuzată la CBC TV, se vede un bărbat care îndreaptă un obiect spre un poliţist care strigă la el să se pună la pământ, în timp ce suspectul îi cere să fie ucis: ‘Omoară-mă’. Poliţistul care a refuzat să îl împuşte pe şoferul camionetei a primit aprecieri pentru reţinerea de care a dat dovadă în faţa suspectului, care pretindea că are o armă asupra sa.

Citeşte şi: Cine este atacatorul din Toronto? Apar noi detalii despre trecutul lui

Premierul canadian, Justin Trudeau, care a calificat incidentul drept un ‘atac tragic şi lipsit de sens’, urmează să aibă o conferinţă de presă la ora locală 08:45 (12:45 GMT), la Ottawa.

În octombrie anul trecut, opt persoane au murit la New York când un bărbat ce conducea o furgonetă închiriată a intrat în pietoni şi ciclişti în sud-vestul districtului Manhattan.

Tags: Alex MinassiancanadaToronto
Categorii: Știrile zilei