Atacatorul unei moschei din Oslo pledează nevinovat

Publicat:

Extremistul de dreapta norvegian care a recunoscut că a deschis focul în august 2019 într-o moschee în împrejurimile capitalei Oslo, după ce şi-a ucis sora vitregă, a pledat joi nevinovat la cele două capete de acuzare care i se aduc, în prima zi a procesului său, relatează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

În vârstă de 22 de ani, Philip Manshaus (foto) este judecat pentru “omucidere” şi “act terorist” la tribunalul din Asker şi Baerum, în apropiere de Oslo.


Citeşte şi: Pandemia câştigă teren în închisorile din SUA

Audierea a fost transmisă prin video online din cauza pandemiei de coronavirus.

La 10 august 2019, în acest cartier periferic rezidenţial, el a deschis focul la centrul islamic Al-Noor, fără a răni grav vreo persoană, înainte de a fi imobilizat de credincioşi.

Corpul neînsufleţit al surorii sale vitrege de 17 ani, de origine chineză, a fost găsit în aceeaşi zi la domiciliul familial. Adoptată din China de partenera de viaţă a tatălui lui Manshaus, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen a fost ucisă cu patru gloanţe.

Manshaus recunoaşte faptele, dar respinge acuzaţiile, invocând o formă de “stare de necesitate”.

Citeşte şi: Curtea Supremă israeliană aprobă guvernarea lui Netanyahu cu Gantz

Conform rechizitoriului, Manshaus a avut motivaţii rasiste şi a fost inspirat de atacul de la Christchurch din Noua Zeelandă din martie 2019, în cursul căruia Brenton Tarrant a făcut 51 de morţi trăgând asupra a două moschei.

În cadrul unei precedente audieri la tribunal pentru prelungirea detenţiei sale, el a făcut salutul nazist în faţa presei.

Procesul său ar urma să dureze până la 26 mai. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.