Atacul armat la un hotel de cinci stele din Pakistan s-a încheiat cu uciderea a trei agresori

Publicat:

Atacul armat asupra unui hotel de lux din provincia pakistaneză Belucistan s-a încheiat sâmbătă cu moartea a cel puţin trei atacatori aparţinând unei grupări separatiste şi a unui agent de securitate, informează EFE, scrie agerpres.

“Cei trei terorişti au fost ucişi de forţele de securitate”, a declarat pentru EFE ministrul de interne al provinciei, care a spus că în momentul atacului nu se afla niciun cetăţean străin în hotel.


Citește și : Atac armat la un hotel de cinci stele în sud-vestul Pakistanului

Potrivit ministrului, atunci când teroriştii au încercat să intre în hotelul Pearl Continental, de cinci stele, bine păzit şi situat în oraşul de coastă Gwadar, agenţii de securitate au dat alarma şi “clienţii hotelului au fost evacuaţi imediat”.

Armata de Eliberare din Belocistan, care urmăreşte independenţa provinciei, a revendicat comiterea atacului. Gruparea secesionistă a afirmat pe reţeaua socială Twitter că a efectuat atacul “împotriva investitorilor chinezi şi a altor investitori internaţionali aflaţi în hotelul PC (Pearl Continental)”.

Într-un al doilea mesaj, gruparea insurgentă a distribuit o fotografie cu presupuşii atacatori în care se văd patru bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în uniforme militare şi cu steagul roşu, verde şi albastru al grupării.

Aceeaşi formaţiune a revendicat în noiembrie anul trecut un atac asupra unui consulat chinez în oraşul-port Karachi, în sudul Pakistanului, care a dus la moartea a trei agresori.

Citește și : Şapte copii, ucişi de un dispozitiv exploziv plasat pe marginea unui drum din sudul Afganistanului

China are o prezenţă largă pe teritoriul pakistanez datorită Coridorului Economic China-Pakistan (CPEC), un proiect de infrastructură în valoare de peste 60 de miliarde de euro pe care îl finanţează. Lansat în 2015, acest proiect prevede între altele construcţia unei rute comerciale care va lega provincia chineză Xinjiang din nord-vestul ţării de portul pakistanez Gwadar, unde se află hotelul atacat sâmbătă.

Belocistan, provincia cea mai vastă şi mai puţin populată din ţara asiatică, este scena unor atacuri regulate ale grupurilor secesioniste, precum şi a grupurilor armate islamiste şi a reţelelor mafiote care operează în Pakistan, ceea ce o face una dintre cele mai instabile şi nesigure din ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.