Atacul asupra consilierului lui Navalnî e o acțiune a Rusiei, susțin serviciile speciale lituaniene

Publicat:

Atacul asupra consilierului lui Navalnî e o acțiune a Rusiei, susțin serviciile speciale lituaniene

Atacul comis de un bărbat înarmat cu un ciocan asupra unui consilier al fostului opozant al regimului de la Kremlin Alexei Navalnîi a fost o acțiune a serviciilor speciale rusești, a arătat, joi, șeful Departamentului de Securitate a Statului din Lituania.

Fostul consilier al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a declarat că a suferit o fractură la braț și răni provocate de 15 lovituri de ciocan în picior în atacul de marți seară, care a avut loc în fața casei sale din Vilnius, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

“Se pare că aceasta este opera serviciilor speciale ale Rusiei”, a declarat Darius Jauniskis, șeful Departamentului de Securitate a Statului din Lituania, fără a da însă detalii.

“Trebuie să acordăm mai multă atenție securității celor din opoziția rusă care trăiesc în Lituania”, a adăugat el.

Structura de securitate lituaniană arătase anterior că atacul a fost probabil efectuat pentru a împiedica opoziția rusă să influențeze alegerile prezidențiale din Rusia din 15-17 martie, în urma cărora se așteaptă ca Putin să câștige un nou mandat de președinte.

“Vedem că serviciile secrete rusești vizează foarte serios această regiune și întreprind acțiuni”, a declarat Jauniskis.

Lituania, care este membră a NATO și a Uniunii Europene, a devenit un loc de refugiu pentru mai mulți reprezentanți de frunte ai opoziției din Rusia și Belarus.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Pe de altă parte Volkov l-a acuzat pe Putin pentru atacul de marți. Înainte de agresiune, el declarase că liderii mișcării lui Navalnîi din exil se tem pentru viețile lor.

Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Putin, a murit luna trecută într-o închisoare din Arctica. Autoritățile ruse spun că a murit din cauze naturale. Apropiații săi consideră însă că a fost ucis la ordinul lui Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întâmpinată de premierul britanic, Keir Starmer, la...

Prețuri mai mici la benzină și motorină

Prețuri mai mici la benzină și motorină ANRE a anunțat prețurile la care pot fi comercializați carburanții auto, pentru ziua de mâine, 19 iulie. Litrul de...

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului Elevii care nu au reușit să promoveze examenele de clasa a IX-a...

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025 Statul va crea un  fond mutual, care va fi funcțional din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.