Atacul asupra sistemului energetic ucrainean – cel mai mare de la începutul războiului 

Publicat:

Atacul asupra sistemului energetic ucrainean – cel mai mare de la începutul războiului

După cea mai mare lovitură din istoria războiului din Ucraina, în perioada 21-22 martie, sistemul energetic al Ucrainei în ansamblu, continuă să funcționeze stabil. Șeful consiliului de administrație al NEC Ukrenergo, Vladimir Kudritski, a anunțat acest lucru pe 22 martie în cadrul unei trsnsmisiuni în direct, care a fost difuzată pe canalul YouTube Rada.

„Acesta a fost probabil cel mai mare atac asupra sistemului energetic ucrainean din toate timpurile. Au fost folosite arme combinate, nu numai rachete de croazieră, ci și rachete Shahed și balistice”, a menționat Kudritski. El a menționat că au fost atacate diferite regiuni ale Ucrainei, au fost făcute atacuri asupra centralelor termice și hidroelectrice, precum și asupra principalelor substații operate de Ukrenergo.


Potrivit șefului companiei, în multe regiuni au fost înregistrate daune la instalațiile energetice.”Harkov a fost lovit în mod deosebit; aici amploarea pagubelor este mai mare decât în ​​alte regiuni. Acum lucrăm împreună cu colegii de la oblenergos și alți operatori de infrastructură critică la un plan rapid de restabilire a alimentării cu energie a orașului”, a menționat Kudritsky.

El a avertizat că, în general, în timp ce inginerii energetici vor elimina consecințele atacurilor, pe 22 martie, se pot aplica restricții privind furnizarea de energie în diferite regiuni, în special, pe malul stâng al Ucrainei. Potrivit lui Kudritsky, atacul asupra hidrocentralei Nipru a fost, de asemenea, cel mai mare atac asupra acestei instalații din toate timpurile.

A adăugat că ocupanții urmăresc scopul de a dezactiva complet hidrocentrala.

“Cele mai multe întrebări se referă la starea avariei la hidrocentrala Nipru. Acum nu există riscul ruperii unui baraj, starea avariei este clarificată și va fi în cele din urmă clară în câteva ore”, a spus Kudrytski, subliniind, că paguba a fost mare, dar a afectat capacitatea de generare a hidrocentralei, nu barajul.

El a subliniat că sistemul energetic al Ucrainei funcționează stabil, nu și-a pierdut integritatea și, în ciuda amplorii fără precedent a atacului, problema restabilirii alimentării cu energie rămâne doar o chestiune de timp.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.