X

Atacul din Utrecht a fost unul terorist. Polițiștii olandezi au găsit dovada!

Poliţia olandeză a anunţat marţi că a găsit o scrisoare ce indică o posibilă motivaţie teroristă în atacul cu armă de foc comis luni într-un tramvai din Utrecht şi soldat cu trei morţi şi cinci răniţi, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Atacul, comis în partea de vest a celui de-al patrulea oraş (ca populaţie) din Olanda, a dus la ridicarea nivelului de alertă antiteroristă în provincia Utrecht pentru mai multe ore, până când suspectul – Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani, de origine turcă – a fost arestat.

Citeşte şi: Jihadiştii islamişti ameninţă cu răzbunarea atacului terorist din Noua Zeelandă

Scrisoarea a fost găsită în maşina folosită de autor pentru a fugi de la locul atacului, a precizat poliţia, adăugând că şi alte probe indică faptul că a fost vorba despre un act de terorism.

”Până în prezent, este luat în considerare în mod serios un mobil terorist”, se arată într-o declaraţie a Parchetului olandez, care citează ”natura focurilor de armă şi o scrisoare găsită în automobilul” cu care autorul a fugit.

Deocamdată însă rămâne neclar dacă Gokmen Tanis a acţionat pe baza propriilor convingeri politice sau a fost vorba despre un act de răzbunare personală.

Au existat speculaţii conform cărora autorul le cunoştea pe victime, însă poliţia a menţionat că nu există ”nicio legătură directă” între principalul suspect şi persoanele ucise.

Citeşte şi: În plină campanie electorală, preşedintele sud-african a rămas blocat într-un tren de navetişti 

Conform legii olandeze, Tanis trebuie să fie adus în faţa instanţei până joi, dar nu trebuie să fie pus sub acuzare până atunci.

Cele trei victime sunt o tânără de 19 ani şi doi bărbaţi, cu vârste de 28 de ani şi 49 de ani.

În afară de Gokmen Tanis, poliţia olandeză a mai reţinut doi bărbaţi, cu vârste de 23 de ani, respectiv 27 de ani.

Tags: atac teroristGokmen TanisolandatramvaiUtrecht
Categorii: Diaspora