Atacul israelian din Siria a ucis 15 combatanţi străini, fideli lui Bashar al-Assad

Publicat:

Loviturile din noaptea de marţi spre miercuri în apropiere de Damasc – atribuite Israelului – au ucis 15 combatanţi pro-regim străini, între care opt iranieni, potrivit unui nou bilanţ furnizat de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), informează AFP, potrivit agerpres.

Tirul a vizat marţi seara un depozit de arme al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, în sectorul Kiswe, la sud de Damasc, a precizat OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei.


Citeşte şi: Retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul: perspectivele americanilor şi iranienilor obişnuiţi

Armata siriană a interceptat două rachete israeliene care au vizat acest sector, a informat agenţia de presă oficială siriană Sana. Televiziunile de stat au difuzat imagini din zona lovită.

Cincisprezece luptători străini pro-regim au fost ucişi în urma unui tir cu rachete, între care opt membri ai Gardienilor Revoluţiei, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

OSDO a raportat iniţial moartea a nouă combatanţi pro-regim, fără a le preciza naţionalitatea.

Citeşte şi: Obama a catalogat decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian drept o ”gravă eroare”

O sursă medicală, citată de Sana, a informat cu privire la moartea a doi civili pe un drum ce leagă capitala de oraşul Deraa (sud) într-o explozie legată de ‘agresiunea israeliană’.

De la începutul războiului în Siria, Israelul a efectuat numeroase lovituri împotriva regimului Bashar al-Assad şi aliaţilor săi, Hezbollahul libanez şi Iranul.

La 9 aprilie, puterea de la Damasc şi aliatul său iranian au atribuit Israelului responsabilitatea pentru un raid sângeros care a vizat o bază militară în provincia Homs (centru). 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diana Șoșoacă nu are voie să calce în Ucraina! Kievul i-a dat interdicţie

Diana Șoșoacă nu are voie să calce în Ucraina! Kievul i-a dat interdicţie Diana Șoșoacă a primit interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei. Serviciul de...

A ucis doi oameni cu cuţitul şi acum se duce ani buni la puşcărie

A ucis doi oameni cu cuţitul şi acum se duce ani buni la puşcărie Un tânăr de 31 de ani din capitală a fost condamnat...

Democraţii americani îşi vor alege candidatul la preşedinţie până pe 7 august

Democraţii americani îşi vor alege candidatul la preşedinţie până pe 7 august Partidul Democrat îşi va selecta candidatul pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie printr-un vot...

După un atac cu drone, un port din regiunea Krasnodar din Federația Rusă este în flăcări

După un atac cu drone, un port din regiunea Krasnodar din Federația Rusă este în flăcări Pe 23 iulie, dronele ucrainene au atacat un feribot...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.