X

Atacul israelian din Siria a ucis 15 combatanţi străini, fideli lui Bashar al-Assad

Loviturile din noaptea de marţi spre miercuri în apropiere de Damasc – atribuite Israelului – au ucis 15 combatanţi pro-regim străini, între care opt iranieni, potrivit unui nou bilanţ furnizat de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), informează AFP, potrivit agerpres.

Tirul a vizat marţi seara un depozit de arme al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, în sectorul Kiswe, la sud de Damasc, a precizat OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Citeşte şi: Retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul: perspectivele americanilor şi iranienilor obişnuiţi

Armata siriană a interceptat două rachete israeliene care au vizat acest sector, a informat agenţia de presă oficială siriană Sana. Televiziunile de stat au difuzat imagini din zona lovită.

Cincisprezece luptători străini pro-regim au fost ucişi în urma unui tir cu rachete, între care opt membri ai Gardienilor Revoluţiei, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

OSDO a raportat iniţial moartea a nouă combatanţi pro-regim, fără a le preciza naţionalitatea.

Citeşte şi: Obama a catalogat decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian drept o ”gravă eroare”

O sursă medicală, citată de Sana, a informat cu privire la moartea a doi civili pe un drum ce leagă capitala de oraşul Deraa (sud) într-o explozie legată de ‘agresiunea israeliană’.

De la începutul războiului în Siria, Israelul a efectuat numeroase lovituri împotriva regimului Bashar al-Assad şi aliaţilor săi, Hezbollahul libanez şi Iranul.

La 9 aprilie, puterea de la Damasc şi aliatul său iranian au atribuit Israelului responsabilitatea pentru un raid sângeros care a vizat o bază militară în provincia Homs (centru). 

Tags: bashar al assaddamascDeraaGardienii RevoluţieiIranisraelKisweObservatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)siria
Categorii: Știrile zilei