Atacuri acustice în Cuba: Washingtonul trebuie `să spună adevărul` (ministru cubanez)

Publicat:

Ministrul de externe cubanez a acuzat joi autorităţile americane care anchetează cu privire la misterioasele atacuri acustice împotriva diplomaţilor lor în Cuba că “mint deliberat”, adăugând că a venit timpul ca SUA să “spună adevărul”, a relatat AFP. 

“Este timpul ca SUA să spună adevărul şi să prezinte dovezi”, a declarat Bruno Rodriguez într-o conferinţă de presă la Washington cu privire la atacurile care au afectat, în diferite grade, 24 de diplomaţi americani la Havana.


“Cei care spun că au existat atacuri, acte deliberate sau incidente specifice cauzând probleme de sănătate mint în mod deliberat”, a spus el.

SUA “nu au prezentat nicio fărămâ de dovadă”că atacurile au avut loc, a adăugat şeful diplomaţiei cubaneze.

Guvernele american şi cubanez au deschis fiecare câte o anchetă în cazul misterioaselor incidente pe care Washingtonul le atribuie utilizării probabile a unor aparate auditive capabile să provoace leziuni cerebrale.

Potrivit Departamentului de Stat, cel mai recent atac a avut loc la sfârşitul lunii august. Diplomaţii afectaţi suferă de pierderea auzului, de tulburări cognitive şi de somn.

Ca răspuns, Washingtonul şi-a redus la jumătate personalul diplomatic la Havana, a suspendat eliberarea vizelor şi a expulzat 15 diplomaţi de la ambasada cubaneza în SUA, dar fără să acuze Cuba că ar fi direct responsabilă de aceste atacuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.