Atacuri ale macacilor într-un oraş din Japonia (VIDEO): O maimuţă a fost capturată şi ucisă!

Publicat:

Autorităţile din oraşul japonez Yamaguchi, confruntat cu atacuri ale unor macaci vagabonzi în urma cărora au fost rănite circa 50 de persoane, au anunţat miercuri că au capturat şi ucis una dintre maimuţele care făceau probleme, informează AFP, potrivit agerpres.

Animalul, un mascul de circa patru ani şi 50 cm înălţime, a fost capturat cu o săgeată cu tranchilizant de un trăgător specializat în timp ce cutreiera prin curtea unei şcoli secundare din oraşul Yamaguchi. Macacul a fost ucis după ce a fost identificat drept autorul unuia dintre atacuri, a declarat pentru AFP un responsabil de la biroul local de agricultură.


Citeşte şi: Ucraina vrea să obţină 15-20 de miliarde de dolari de la FMI – Black News

Moartea acestuia nu pune însă capăt problemei, deoarece mai multe maimuţe agresive continuă să umble prin zonă. Un total de 49 de atacuri au fost înregistrate până în prezent.

“Martorii descriu maimuţe de diferite dimensiuni. Chiar şi după această capturare, ne-au fost semnalate noi atacuri”, a explicat oficialul citat.

De la începutul lunii iulie, aceste atacuri, în principal zgârieturi şi muşcături uşoare, au ţinut prima pagină a ziarelor japoneze.

Citeşte şi: Rusia a capturat cea mai mare centrală electrică pe cărbune din Ucraina – VIDEO – Black News

Macacii sunt foarte răspândiţi în arhipelagul japonez, unde sunt uneori consideraţi o pacoste, cotrobăind prin case şi jefuind culturile, însă acest tip de comportament agresiv este rar.

Locuitorii din Yamaguchi au declarat presei locale că nu mai ies fără să poarte umbrele şi foarfeci pentru a se proteja în cazul unui atac al maimuţelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.