Atacuri cibernetice/Germania: Casa unui tânăr de 19 ani, percheziţionată

Publicat:

Poliţia germană a percheziţionat casa unui tânăr de 19 ani identificat ca martor în cazul atacului cibernetic care a expus datele personale ale politicienilor germani, scrie Politico.

Poliţiştii au percheziţionat casa din Heilbronn, în landul sud-vestic Baden-Wurttemberg, duminică şi au confiscat câteva echipamente tehnice, conform presei din Germania. Bărbatul, identificat ca fiind Jan S. a confirmat pentru postul de televiziune ARD că a fost chestionat timp de mai multe ore de poliţie, potrivit news.ro .


Ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer, intenţionează să se întâlnească, luni, cu preşedintele Biroului Federal German pentru Securitatea Informaţiei, Arne Schonbohm, precum şi cu şeful agenţiei poliţiei federale, Holger Munch.

Citește și : Kim Jong Un s-ar afla în drum spre China pentru al patrulea summit cu preşedintele Xi (surse)

Liderii Germaniei încearcă să găsească un răspuns la un atac cibernetic care a expus datele personale a sute de politicieni, jurnalişti, comedianţi şi activişti. Informaţiile furate au îngrijorat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, precum şi pe membrii parlamentului, Parlamentul European şi oficiali locali. Dintre partidele politice, doar Alternativa pentru Germania, grupare de extremă-dreapta, n-a fost afectată.

Un utilizator de Twitter care susţine că este Jan S., care conform presei germane lucrează în industria IT, a afirmat că a fost interogat „doar în calitate de martor”.

El a scris într-o altă postare pe Twitter că îl ştia pe presupusul hacker cunoscut ca fiind „Orbit”, despre care se crede că este responsabil de atac. El a adăugat că hackerul l-a contactat la scurt timp după scurgerea de date şi l-a anunţat că îşi va distruge calculatorul. Bărbatul de 19 ani a precizat că se va „distanţa” de acţiunile hackerului.

Citește și : Austria răspunde României: Să fie NEUTRĂ, în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.